NFL-premiere uten spillere på kne

Philadelphia Eagles'-spiller Malcolm Jenkins. Foto: Michael Perez, AP / NTB scanpix
Philadelphia Eagles'-spiller Malcolm Jenkins. Foto: Michael Perez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var ingen protester ute på banen under USAs nasjonalsang da NFL-sesongen startet med Philadelphia Eagles mot Atlanta Falcons torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eagles-spillerne Malcolm Jenkins og Michael Bennett har tidligere protestert mot sosial urett og rasefordommer i forbindelse med kamper, enten ved å knele, holde en knyttet neve mot himmelen eller holde seg unna banen under nasjonalsangseansen.

De gjorde ingen av delene torsdag. Begge var på sidelinjen da nasjonalhymnen ble framført. Atlanta Falcons tapte kampen 12-18.

USAs president Donald Trump har tidligere i sommer sagt at NFL-spillere som kneler under nasjonalsangen, bør straffes med spilleforbud.

NFL-ligaen og spillerunionen er ikke kommet til enighet om hva som skal skje om spillere velger å protestere i forbindelse med kamper denne sesongen.

Kneling når nasjonalsangen spilles, har vært en del av en aksjon mot politivold og rasediskriminering siden i 2016. Det startet med at den fargede San Francisco 49ers-spilleren Colin Kaepernick gikk ned på ett kne i protest mot politiets behandling av minoriteter.