Trondheim søker om nytt ski-VM

Slik så det ut da Oslo arrangerte ski-VM i 2011. Her er Therese Johaug og Marit Bjørgen i aksjon under langrennsjentenes tremil.
Slik så det ut da Oslo arrangerte ski-VM i 2011. Her er Therese Johaug og Marit Bjørgen i aksjon under langrennsjentenes tremil.  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim søker om ski-VM for tredje gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sent torsdag kveld gikk bystyret i Trondheim inn for å sende en søknad for tredje gang. 57 stemte for, mens ti var imot.

– Det er på tide at vi stenger døren for det tullet FIS (det internasjonale skiforbundet) driver med, tordnet Frps Mats Ramo fra talerstolen, ifølge VG.

Trondheim arrangerte ski-VM i 1997 og har forsøkt seg to ganger etter det uten å få napp fra FIS. Trondheim tapte for tyske Oberstdorf for å få mesterskapet i 2021, og i kampen om å få mesterskapet i 2023 tapte de for Planica.

Les også: Ordfører gir ikke opp ski-VM i Trondheim

– Jeg er glad for at bystyret gir klarsignal for å søke en runde til. Jeg tror vi har gode sjanser for å få et mesterskap hit. Det er viktig å ha en bred forankring i bystyret, sier Trondheimsordfører Rita Ottervik til NRK like etter at avgjørelsen var tatt.

Trondheim bystyre sitt ja gjør at det automatisk utløses en søknad fra Norges Skiforbund.