Meny

Skarstein om den norske VM-troppen: – Vi har en så utrolig bra flokk

Roer Birgitt Skarstein er klar for VM i Bulgaria. Her er hun fotografert på Sognsvann i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Det gode samholdet i den norske VM-troppen kan være med på å løfte Birgit Skarstein til nye VM-høyder. – Jeg har god selvtillit inn mot VM, sier hun.

Skarstein tok tidligere i år sammenlagttittelen i verdenscupen i para-roing for andre året på rad. Nå sikter 29-åringen seg inn mot VM-gull i Bulgaria.

– Jeg har god selvtillit inn mot VM. Det har vært en utrolig bra sesong for meg, hvor jeg egentlig har vunnet det jeg kan. I tillegg har jeg satt to verdensrekorder, sier Skarstein og forteller at det er jobbet godt inn mot verdensmesterskapet.

– Vi har stor tro på at det vi har gjort i år er riktig og veldig bra. Vi har jobbet mye teknisk fordi det har kommet et par regelendringer. Det har gjort at vi har fått et forsprang, sier Skarstein.

Hun legger samtidig til at hun regner med at konkurrentene nå har gjort de samme tilpasningene. Den ene endringen er at distansen er doblet fra 1000 til 2000 meter, den andre er at bryststroppen er senket slik at roerne får lengre tak.

Favoritt

– Jeg har nok favorittstempelet i og med at jeg også vant verdenscupen sammenlagt, men jeg vet at det er en del ting jeg ikke kan gjøre noe med – som for eksempel hva mine konkurrenter gjør. Jeg er klar over at ingenting er avgjort før vi er over målstreken.

– Det hadde vært veldig morsomt å ta det gullet nå. Det har vært en solid sesong, men det jeg er mest opptatt av er at jeg skal prestere det beste jeg kan. Jeg har tatt gull tidligere og ikke vært fornøyd, fordi det er ting jeg ikke fikk til, sier Skarstein.

Lærer av de beste

Under presentasjonen av den norske VM-troppen skrøt Skarstein av resten av rogjengen, både utøvere og støtteapparat.

– Vi har en så utrolig bra flokk. De lærer meg hver dag til å bli en bedre utøver og et bedre menneske, sa Skarstein.

Til NTB utdyper 29-åringen.

– Vi er en så utrolig fin gjeng som støtter hverandre, både i medgang og motgang. Når det går dårlig, vet du at du har flokken som løfter deg opp igjen. Når det går bra, jekker de deg ned igjen. Vi har en kontinuitet og en stabilitet, både i det sosiale og faglige miljøet. Vi har noen av verdens beste roere som faglig har mye å bidra med. Og vi har så mange flotte mennesker som har stor empati og som vil hverandre vel.

Den fine flokken kan bidra til VM-jubel for Skarstein.

– Og så har jeg en stor drøm at det skal gå bra med resten av gjengen, avslutter VM-favoritten.

(©NTB)

Populært