Skofterud hadde promille da hun krasjet

Blomster satt ut på øya St. Helena utenfor Arendal der den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke 29. juli. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Blomster satt ut på øya St. Helena utenfor Arendal der den tidligere skiløperen Vibeke Skofterud døde i en vannscooterulykke 29. juli. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vibeke Skofterud var påvirket av alkohol da hun krasjet sin vannscooter og omkom i skjærgården utenfor Arendal natt til 29. juli. Promillen var høyere enn 0,8.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun hadde en verdi høyere enn det som er tillatt ved føring av båt, det vil si høyere enn 0,8 i promille. Politiet kommer ikke til å opplyse offentligheten om den eksakte promillen, sier politiadvokat ved Arendal politistasjon, Unni Guldberg, i en pressemelding.

Vibeke Skofterud ble i slutten av juli funnet omkommet etter en vannscooterulykke. Hun ble 38 år gammel.

Politiet kan ikke med bakgrunn i obduksjonsrapporten slå fast hva som var årsaken til ulykken.

– Det blir kun spekulasjoner å si noe om årsak til ulykken. Hun var alene da det skjedde, det var mørkt og siktforholdene var dårlig. Hun var i tillegg påvirket av alkohol med verdier høyere enn det som er tillatt etter småbåtloven. Alle disse momentene kan ha vært medvirkende årsaker til den tragiske ulykken, sier Guldberg.

Bakgrunn: Kaptein kritisk til leteaksjonen etter Vibeke Skofterud

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge obduksjonsrapporten tyder alt på at skadene hun pådro seg i sammenstøtet har medført til døden umiddelbart.

Familien til Vibeke Skofterud sier den er gjort kjent med innholdet i obduksjonsrapporten og tar disse opplysningene til etterretning.

«Vannscooterturen endte på verst tenkelig vis, og ingen omstendigheter kan uansett få Vibeke tilbake. Utover dette har ikke familien noen kommentar til rapporten, og setter pris på at mediene fortsetter å respektere deres ønske om å sørge i fred.»

Bakgrunn: Kjæresten om Skofterud: – Takk for at jeg fikk elske deg