Tidligere langrennsløper Ida Eide (30) døde etter mosjonsløp

VIDEO: Den tidligere langrennsløperen Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim i helgen. Hun ble 30 år gammel. Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen mandag for å snakke om sjokket som har rammet langrennsjente som er på et treningsopphold i Livigno.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere langrennsløperen Ida Eide (30) døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eide ble funnet livløs av forbipasserende under Norgesløpet på Jessheim, cirka fire mil nord for Lillestrøm, skriver Oppland Arbeiderblad.

NTB har fått denne kunngjøringen fra Eides familie:

«Det er med dyp sorg vi bekrefter at Ida Eide døde på Ullevål sykehus i går som følge av at hun fikk hjertestans under et mosjonsløp på Jessheim lørdag. Familien er svært takknemlig for all den støtten vi har fått i denne uvirkelige situasjonen og ber om forståelse for at vi ønsker å bruke tiden fremover sammen med våre nærmeste. Med hilsen familien og samboer».

Ida Eide var søster av landslagsløperen Mari Eide (28). Søsteren har reist hjem fra langrennskvinnenes treningssamling i Livigno etter beskjeden om søsterens bortgang.

Hun var kjæreste med komiker Nils-Ingar Aadne (35).

Les også: Johaug i sjokk etter dødsfall: – En forferdelig opplevelse

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Ida Eide (nummer to fra venstre) fikk hjertestans under et mosjonsløp lørdag. Søndag døde hun på sykehus. Bildet er tatt i 2008. Foto: Geir Otto Johansen / VG
Ida Eide (nummer to fra venstre) fikk hjertestans under et mosjonsløp lørdag. Søndag døde hun på sykehus. Bildet er tatt i 2008. Foto: Geir Otto Johansen / VG

Funnet bevisstløs

Politiet opplyser at 30-åringen ikke var bevisst og ikke pustet da hun ble funnet utenfor løypa.

– Hun ble funnet bevisstløs av forbipasserende og det ble rekvirert luftambulanse til stedet. Søndag fikk vi melding fra sykehuset om at hun hadde avgått med døden, sier politiførstebetjent Anne Kathrine Hofseth Gundersen i Ullensaker lensmannsdistrikt til ABC Nyheter.

Politiet fikk melding om funnet klokken 14.29 lørdag.

– Dette blir regnet som en helsesak og vi vil ikke ha noe mer befatning med saken, sier Hofseth Gundersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Varslet av politiet

Eide satset på langrenn som ung og deltok i flere Norgesmesterskap og FIS-renn.

Øystre Slidre-løperen var også en svært nær venninne av Therese Johaug og en viktig støttespiller for skistjernen under dopingsaken mot henne. Johaug møter ikke til det planlagte pressetreffet i Livigno mandag ettermiddag, etter det NTB kjenner til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Arrangementsleder for Norgesløpet i arrangementsklubben Ull/Kisa, Nils Kr. Wiig, forteller at de ble varslet av politiet om det som hadde skjedd.

– Ingen av våre løypevakter eller mannskaper registrerte det som skjedde, og det var heller ingen løpere som meldte fra om noe unormalt, sier Wiig.

Norgesløpet er et mosjonsløp med distanser på 10 og 5 kilometer. Den tidligere skiløperen løp 5 kilometersdistansen.

Andre tragedie på en måned

Langrennsmiljøet i Norge er i løpet av en drøy måned blitt rystet av to dødsfall. 29. juli ble den mangeårige landslagsløperen Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke.

Hun ble 38 år gammel.​

– Hun ble revet bort fra oss altfor tidlig, men var det noen som levde livet fullt ut, så var det Vibeke. Vi fikk inntrykk av at hun hadde det veldig godt sammen med Marit (kjæresten), sa tidligere lagvenninne Marit Bjørgen på en minnestunden etter begravelsen.