Landslagskapteinen ber om publikums støtte

Maren Mjelde tapte i fjor to bortekamper mot Nederland der motstanderen hadde massiv publikumsstøtte. Hun håper på tilsvarende fordel i tirsdagens gruppefinale i VM-kvalifiseringen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Maren Mjelde tapte i fjor to bortekamper mot Nederland der motstanderen hadde massiv publikumsstøtte. Hun håper på tilsvarende fordel i tirsdagens gruppefinale i VM-kvalifiseringen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maren Mjelde håper Norge får massiv tribunestøtte i tirsdagens gruppefinale mot Nederland i VM-kvalifiseringen i fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Forhåpentligvis blir det masse folk på tribunene som heier på oss. Vi vet hvor mye det har betydd for Nederland, både i EM-sluttspillet og i VM-kvalifiseringen, der de har hatt veldig mange folk på tribunen, sier hun til NTB.

– Vi vil sette stor pris på det om flest mulig kommer hit tirsdag.

Hun uttalte seg etter søndagens trening på den da nesten folketomme arenaen til Vålerenga på Valle, men det er godt håp om at det blir folksomt på tribunen tirsdag. Det er allerede solgt mange billetter, og fotballforbundet har ryddet tirsdagen for andre kamper slik at flest mulig skal ha sjansen til å følge jakten på VM-plass.

Mjelde er langt fra alene om å håpe på publikums støtte.

– Får vi støtte av publikum så blir det sannsynligvis en god kamp, sier Caroline Graham Hansen.

– Vi er gode hjemme, og forhåpentligvis vil vi ha massiv støtte fra tribunen. Da skal det mye til for at Nederland greier å slå oss, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mjelde tror ikke det er en fordel for Nederland at Norge måtte spille kvalifiseringskamp fredag, mens nederlenderne bare har én kamp under samlingen.

– Det kan gå begge veier, det. Vi fikk en god opplevelse i Slovakia, og Nederland har ikke spilt landskamp på en stund. De har vært samlet mange dager og bare tenkt på kampen i Oslo. Vi har ikke begynt å tenke på den før nå, sier hun til NTB.

– Alle jentene er kjempespent og gleder seg til det som skal skje tirsdag.