Sarpsborg vil ikke ha storlag i gruppespillet, sportssjefen tror stadion fylles uansett

Sarpsborg-spillerne feiret etter avansement i Israel mot Maccabi Tel Aviv torsdag. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB scanpix
Sarpsborg-spillerne feiret etter avansement i Israel mot Maccabi Tel Aviv torsdag. Foto: Tsafrir Abayov / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sarpsborg-sportssjef Thomas Berntsen satte kursen mot gruppespilltrekning i Monaco etter europaligaseieren i Israel. Sportssjefen vil helst unngå gigantene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal, Chelsea og Milan er tre av lagene som kan ende opp med å spille europaliga på Sarpsborg stadion denne høsten.

Sarpsborg sikret gruppespill i første forsøk etter 4-3 sammenlagt i siste kvalifiseringshinder mot Maccabi Tel Aviv torsdag.

Dagen etter er sportssjef Thomas Berntsen Sarpsborg representant under trekningen i Monaco. Han ser gjerne at storlag som Arsenal og Chelsea tar turen andre steder.

– Man har på en side lyst på storlag, men samtidig har vi lyst til å ta noen poeng, så hvis vi kan være heldigst mulig, sier vi ikke nei takk til det. Vi har troen på at vi fyller stadion uansett, så det er ikke sånn at vi håper å få de beste lagene, sa Berntsen til NTB.

Fotballfeber

Sarpsborg spiller sin aller første sesong i en av europacupene. Suksessen har tatt fotballfeberen i byen til nye høyder. Det ble satt publikumsrekord i Sarpsborgs første møte med Maccabi Tel Aviv.

Etter at avansementet ble sikret er det nødt til å bli satt publikumsrekord i gruppespillet. Sarpsborg vil utvide til 8000 sitteplasser, noe som også er et krav fra Det europeiske fotballforbundets (UEFA) side for at S08 skal få spille hjemmekampene sine i gruppespillet i Sarpsborg.

– Jeg tenker at vi er fjerdeseedet, så vi møter tre gode lag uansett, men vi må være såpass fremoverlent at når vi forbedrer stadion og har hjemmekamper på hjemmebane kommer det til å bli utsolgt, sa Berntsen.

Sisteseedet

Det er ventet at en billett til gruppespillet vil innbringe opp mot 50 millioner kroner for overraskelseslaget fra Sarpsborg.

Rosenborg rangeres i likhet med Sarpsborg på siste nivå under trekningen i Monaco. Trønderne tok seg til gruppespill for annet år på rad med 5-1-seier sammenlagt mot Shkëndija.

Mens Rosenborg har nest høyest koeffisient av lagene på laveste seedingsnivå, har Sarpsborg den laveste koeffisienten av alle de 48 lagene som er klare for gruppespillet.

Personvernpolicy