To hundredeler kostet 30.000 dollar for Warholm

Karsten Warholm ble knepent slått i Diamond League-finalen torsdag. Her er han i aksjon i NM nylig. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Karsten Warholm ble knepent slått i Diamond League-finalen torsdag. Her er han i aksjon i NM nylig. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Karsten Warholm ledet over siste hekk, men ble slått med to hundredeler av Kyron McMaster i Diamond League-finalen. Det kostet ham 30.000 dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så stor er nemlig forskjellen mellom prispenger for første- og annenplass i finalen. McMaster fra De britiske jomfruøyene løp inn til 48,08 på 400 meter hekk og fikk 50.000 dollar (415.000 kroner), Warholm løp på 48,10 og fikk 20.000 dollar.

– Det var ganske «close race». Det er klart det er kjipt å være den som kommer bak, men samtidig er det bedre å bli slått med to hundredeler enn med to tideler. Det får jeg ta med meg, sa Warholm til NRK.

– Det skal jeg ta med meg, og så synes jeg det var et bra gjennomført løp. jeg følte meg ganske klar.

Verdensmesteren har gjennomført en ny god sesong, med EM-gull, to NM-gull og sin fjerde strake kongepokal blant høydepunktene.

Abderrahman Samba fra Qatar har vært sesongens beste på 400 meter hekk, og Warholm har ikke slått ham i år. Han fikk ingen sjanse til det torsdag, for Samba prioriterer Asialekene i Indonesia.

McMaster har løpt fortere i år (47,54) enn Warholm (47,64), og han var akkurat bedre i løpet i Zürich torsdag kveld.

– Det var spennende og veldig tett. Det er morsomt, men det ville vært enda morsommere om han hadde kommet først, sa Warholms trener Leif Ove Alnes til NRK.

Yasmani Copello fra Tyrkia, som tok sølv bak Warholm i EM, ble nummer tre med 48,73.

Personvernpolicy