Molde slo Zenit i europaligakvalifiseringen, men tapte sammenlagt

Molde jubler for scoring i hjemmekampen mot Zenit St. Petersburg torsdag. Laget vant 2-1, men tapte likevel sammenlagt. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Molde falt med ære i europaligakvalifiseringen. Den russiske storklubben Zenit St. Petersburg ble presset i returkampen og slått 2-1.

Molde sjokkerte russerne ved å ta ledelsen i den første kampen og true med å øke den, men Zenit vendte til 3-1-seier ved hjelp av sene mål. Oppgaven med å vende det ble for stor for Ole Gunnar Solskjærs lag, som ikke ga seg uten å prøve.

Eirik Hestad og Erling Haaland scoret målene da Molde vendte til 2-1-seier på hjemmebane. Det tredje målet som ville gitt ekstraomganger kom aldri.

– Ja, jeg er stolt. Det er den beste kampen vi har spilt, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

– Vi møtte et lag med et arsenal av gode spillere, og vi skapte mange store sjanser, som kom etter fint spill. Jeg er utrolig fornøyd med kampen, selv om marginene ikke var med oss. Alle som var på banen presterte bra i dag.

Molde yppet seg fra start og kom til kampens første store sjanse da Haaland i det 19. minutt kom alene gjennom, men skjøt rett på keeper.

Straffet

Missen ble umiddelbart straffet av Zenit, som fikk frispark rett utenfor 16-meterstreken da Babacar Sarr felte Hernani. Andreas Linde slo Leandro Paredes' skudd i stolpen, men Daler Kuzjajev satte returen i mål.

Molde lot seg ikke knekke av baklengsmålet som gjorde veien til gruppespillet enda lenger. Laget la gjestemålet under press og kom til flere halvsjanser før Etzaz Hussain satte keeper Andrej Lunev på en stor prøve helt i slutten av omgangen.

– Vi hadde god innstilling og visste at alt er mulig hjemme, men vi fikk 0-1 imot litt ut av ingenting. I pausen sa vi at det fortsatt var muig, og vi gjorde en god 2. omgang, sa Eirik Hestad til NTB.

Kristoffer Haugen kom tidlig til en god mulighet i annen omgang, men skjøt over fra spiss vinkel.

– Hadde de en trener som kunne lære dem å score mål så ville vi hatt en sjans, kommenterte den gamle storscoreren Solskjær sjansesløsingen.

Hestad-solo

Snaut halvveis i omgangen kom utligningen, og som i St. Petersburg var det Eirik Hestad som fikk ballen i Zenit-målet med en god soloprestasjon.

Da var Petter Strand nettopp byttet ut etter å ha fått en kjenning i låret. Det så stygt ut da Sarr lå nede etter en smell, men han kunne spille videre.

Både Sarr og Hussain viste fram skuddfoten fra langt hold da Molde jaget et ledermål. Det kom i det 77. minutt, da innbytter Pawel Cibicki slo hardt inn i feltet, og Haaland skle ballen i mål.

Da manglet Molde bare en scoring for å få ekstraomganger.

Kristoffer Haugen satte Lunev på prøve fra langt hold, mens Christoffer Remmer skjøt utenfor på det som ble Moldes siste sjanse.