Solbakken krever en god prestasjon

Ståle Solbakken vil se en sterk prestasjon når hans FC København spiller om plass i europaligaens gruppespill mot Atalanta. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Ståle Solbakken vil se en sterk prestasjon når hans FC København spiller om plass i europaligaens gruppespill mot Atalanta. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det var spill mot ett mål da FC København greide 0–0 i bortekampen mot Atlanta, men manager Ståle Solbakken tror på bedre spill i torsdagens returkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Kampbildet blir nok annerledes enn der nede. Jeg venter at vi vil ha ballen mer på hjemmebane, med våre tilhengere i ryggen i Parken. Større lag enn Atalanta har fått problemer her, sier han til klubbens nettsted.

Torsdag kveld står det om plass i europaligaens gruppespill. Lykkes ikke FCK, blir det en høst uten europacupfotball for klubbens tilhengere, som er godt vant.

FC København har gjennom årene slått lag som Manchester United, Galatasaray og Ajax i Parken.

Utgangspunktet er enkelt: FC København må slå Atalanta for å ta seg til gruppespillet, enten det skjer i ordinær tid, etter ekstraomganger eller i straffesparkkonkurranse.

Blir det uavgjort med scoringer, er det Atalanta som kan juble.

Bergamo-klubben har vist styrke i sesongåpningen, med 4-0-seier over Frosinone og 3-3 borte mot Roma i Serie A. Solbakken har stor respekt for motstanderen.

– Vi vet at det blir vanskelig, men vi har ikke tapt på lenge, og jeg har stor tro på at vi vil levere en god kamp og en sterk prestasjon. Så får vi se om resultatet også blir bra. Det henger ikke alltid sammen, sier han.

– Mandag fikk vi se hvor sterk og bred tropp Atalanta har, da de med et B-preget lag var litt uheldige som bare fikk 3-3 borte mot Roma. Vi må virkelig prestere på topp.

Solbakken kunne ikke garantere at Rasmus Falk og Carlos Zeca blir klare til kampen. Derimot er det sikkert at forsvarsspilleren Sotirios Papagiannopoulos mister kampen med skade.

Personvernpolicy