Löw avfeier Özils rasismeanklager

Joachim Löw avviser at Mesut Özil eller andre har blitt utsatt for rasisme av personer i Tysklands fotballforbund. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Joachim Löw avviser at Mesut Özil eller andre har blitt utsatt for rasisme av personer i Tysklands fotballforbund. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har aldri forekommet rasistiske ytringer fra folk i det tyske fotballforbundet (DFB), hevder landslagssjef Joachim Löw.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han stilte onsdag til pressekonferanse for å presentere troppen til de kommende landskampene mot Frankrike og Peru.

Löw fikk som ventet spørsmål om saken der Mesut Özil har anklaget personer i det tyske fotballforbundet for rasisme og diskriminering. Özil ga seg på landslaget i etter fotball-VM i sommer.

– Mesut har kommet med anklager om rasisme, men jeg kan helt bestemt si at det har aldri forekommet rasistiske kommentarer i DFB, hevdet Löw.

– Spillere med innvandrerbakgrunn har alltid hatt glede av å spille for oss, og ingenting har endret seg, fortsatte han.

Kaos

Özil har tyrkiske røtter og ble tidligere i år avbildet sammen med Tyrkias omstridte president Recep Tayyip Erdogan. Det ble starten på dramaet som etter hvert endte i Özils avskjed med landslaget.

Özil, som til daglig spiller for Arsenal, uttalte at han ble sett på som en tysker når landslaget vant, men en innvandrer når det tapte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Normalt ville spillere ha ringt meg for å gi en slik beskjed. Mesut har fortsatt ikke ringt meg, og de siste to ukene har jeg prøvd å nå ham uten å lykkes. Han har valgt denne utgangen, og det må jeg akseptere, sier Löw.

Han har vært tysk landslagssjef siden 2006 og får fortsette i jobben til tross for at laget røk ut av VM i gruppespillet.