Löw avfeier Özils rasismeanklager

Joachim Löw avviser at Mesut Özil eller andre har blitt utsatt for rasisme av personer i Tysklands fotballforbund. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
Joachim Löw avviser at Mesut Özil eller andre har blitt utsatt for rasisme av personer i Tysklands fotballforbund. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det har aldri forekommet rasistiske ytringer fra folk i det tyske fotballforbundet (DFB), hevder landslagssjef Joachim Löw.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han stilte onsdag til pressekonferanse for å presentere troppen til de kommende landskampene mot Frankrike og Peru.

Löw fikk som ventet spørsmål om saken der Mesut Özil har anklaget personer i det tyske fotballforbundet for rasisme og diskriminering. Özil ga seg på landslaget i etter fotball-VM i sommer.

– Mesut har kommet med anklager om rasisme, men jeg kan helt bestemt si at det har aldri forekommet rasistiske kommentarer i DFB, hevdet Löw.

– Spillere med innvandrerbakgrunn har alltid hatt glede av å spille for oss, og ingenting har endret seg, fortsatte han.

Kaos

Özil har tyrkiske røtter og ble tidligere i år avbildet sammen med Tyrkias omstridte president Recep Tayyip Erdogan. Det ble starten på dramaet som etter hvert endte i Özils avskjed med landslaget.

Özil, som til daglig spiller for Arsenal, uttalte at han ble sett på som en tysker når landslaget vant, men en innvandrer når det tapte.

– Normalt ville spillere ha ringt meg for å gi en slik beskjed. Mesut har fortsatt ikke ringt meg, og de siste to ukene har jeg prøvd å nå ham uten å lykkes. Han har valgt denne utgangen, og det må jeg akseptere, sier Löw.

Han har vært tysk landslagssjef siden 2006 og får fortsette i jobben til tross for at laget røk ut av VM i gruppespillet.

Personvernpolicy