Ruud har topp 100-ambisjoner

Casper Ruud satser på en sterk avslutning på sesongen.
Casper Ruud satser på en sterk avslutning på sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hoftetrøbbelet til tross: Casper Ruud (19) håper at han er inne på topp 100-rankingen innen utgangen av sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En blanding av hofteproblemer og varme gjorde at han fikk juling av argentineren Guido Pella i mandagens 1. runde av Grand Slam-turneringen US Open. Ruud tapte 4-6, 4-6, 1-6 i strake sett.

Ruud sier at han ikke rakk å bli 100 prosent fysisk klar til kampen. Det var i den siste kvalifiseringskampen mot David Galan at uhellet var ute.

– Det skjedde da jeg skulle forsøke å nå en droppball. Jeg skled på høyrefoten og fikk en rotasjon i den venstre hofta, sa Ruud til NTB etter tapet for Pella.

God hjelp

19-åringen sier at han fikk all mulig behandling av fysioterapeut og annen tilgjengelig hjelp i de to dagene mellom kvalifiseringskampen og 1.-rundekampen.

– Men tiden ble for knapp, og jeg rakk ikke å bli 100 prosent klar.

Det viste også TV-bildene i Pella-kampen. Ruud fikk også behandling underveis uten at det ble noe bedre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjører på

Casper Ruud var nummer 143 på den siste verdensrankingen. Den plasseringen håper han å forbedre en god del i avslutningen på sesongen.

– Jeg har kvalifisert meg inn i tre av fire Grand Slam-turneringer denne sesongen, og det gir selvsagt selvtillit. Jeg må bare fortsette å spille bra tennis og prestere i de neste turneringene. Kanskje kan jeg vinne et par Challenger-turneringer. Hvis hofta blir bra igjen, kan jeg kanskje avslutte sesongen sterkt og forhåpentlig spille meg inn i topp 100 på verdensrankingen, sa Ruud.