Bolt medgir at han har tempoproblemer

Usain Bolt under trening med Central Coast Mariners i Australia. Han skal fredag spille sin første kamp med laget, men verdens raskeste mann medgir at han har tempoproblemer. Foto: Steve Christo, AP / NTB scanpix
Usain Bolt under trening med Central Coast Mariners i Australia. Han skal fredag spille sin første kamp med laget, men verdens raskeste mann medgir at han har tempoproblemer. Foto: Steve Christo, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Usain Bolt, verdens raskeste mann, sliter med tempoproblemer i sitt forsøk på å bli profesjonell fotballspiller. Han er også nervøs før fredagens debutkamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bolt trener med den australske klubben Central Coast Mariners, som har gitt ham en sjanse til å vise at han kan spille i A-ligaen. Fredag skal han i aksjon i en internkamp mot klubbens amatører. Det ventes 12.000 tilskuere til kampen, og den blir også TV-overført.

– Jeg vet at jeg kommer til å gjøre feil, og det er helt sikkert at jeg kommer til å være nervøs. Men jeg regner også med at min stolthet vil presse meg til å prestere, sier supersprinteren.

Han har ikke imponert med utholdenhet på treningene, og han innrømmer glatt at tempoet er et problem for ham.

– Det mest utfordrende for meg er alle retningsendringene. Jeg er vant til å spurte for fullt over en strekning og så slappe av. Her er det stopp og start hele tiden. Det er veldig uvant for meg, sier han.

Gir seg ikke

Han har ingen planer om å gi opp fotballdrømmen.

– Det handler om å trene og bli vant til både systemet og hvordan jeg skal utføre det. Jeg har tid, og jeg kommer til å fortsette å presse for å få det til.

Bolt fikk ikke kontrakt med Strømsgodset da han trente med drammensklubben tidligere i sommer, men Mariners har gitt ham beskjed om at han er velkommen på trening så lenge han ønsker. Både han og klubben håper at han skal vise seg som A-ligamateriale innen sesongstarten i slutten av oktober.

Innhopp

Bolt kommer ikke til å starte fredagens kamp, men trener Mike Mulvey har lovet ham et innhopp. Det har ført til enorm interesse for den ellers ubetydelige treningskampen.

– Han kommer til å få noen minutter, kanskje 20-25. Han greier seg OK på trening. Han har spilt fotball før og har visse ferdigheter, men vi ber ham om å gjøre ting han ikke har gjort på lenge, sier Mulvey.

– For meg handler det om å få så mange ballberøringer jeg kan. Jo mer jeg spiller desto mer komfortabel vil jeg bli på banen, sier Bolt.

Jamaicaneren dominerte sprintdistansene i friidrett i mange år, vant åtte OL-gull og 11 VM-gull og har fortsatt verdensrekorden på 100 og 200 meter.

Personvernpolicy