Molde klappet sammen i sluttminuttene

Moldes manager Ole Gunnar Solskjær i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Ranheim på Aker Stadion. Eirik Hestad til venstre og Stian Gregersen til høyre. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde slurvet fælt i forsvarsspillet og måtte betale prisen for det i 2-3-tapet hjemme mot Ranheim i Eliteserien søndag. Er seriemedaljen i ferd med å glippe?

Det var MFKs annet strake serietap. I forrige runde ble det 1-3 mot Stabæk på Nadderud. Før dobbeltsmellen var romsdalslaget i superform, men 0 av 6 poeng den siste uken har gjort livet surt for Ole Gunnar Solskjærs menn i medaljekampen.

Molde er tabellfemmer og er fem poeng bak Haugesund på bronseplass. Ranheim er nummer fire med ett poeng mer enn søndagens motstander.

Defensivt opptrådte hjemmelaget under enhver kritikk søndag. MFK var advart en rekke ganger, og til slutt straffet det seg. Mellom det 84. og 86. minutt fikk Ranheim både 2-1 og 3-1 etter scoringer av Andreas Helmersen og Erik Tønne.

Begge scoringene kom etter daft forsvarsspill fra vertene.

Vakkert

På overtid satte innbytter Daniel Chima Chukwu inn 2-3-reduseringen, men da hadde skaden allerede skjedd.

Etter en målløs første omgang tok Ranheim ledelsen da Michael Karlsen iskaldt bredsidet ballen forbi Andreas Linde. MFK-keeperen ble tatt på feil fot. Scoringen kom etter gnistrende angrepsspill på høyrekanten.

Bare to minutter senere sto det 1-1. Eirik Hestad ble spilt gjennom av Magnus Wolff Eikrem og scoret fra rundt 16 meter.

Europajakt

Før pause hadde MFK ballen mest, men slet med å skape sjanser. Etter bare to minutters spill satte Ranheims Mads Reginiussen ballen i stolpen.

– Det var nære igjen, men stang ut. Jeg må kjempe til med de marginene, sa Reginiussen til Eurosport.

Moldes neste oppgave er å prøve å snu 1-3 til avansement i hjemmekampen mot den russiske giganten Zenit St. Petersburg torsdag. En 2-0-seier der vil ta romsdalslaget til europaligaens gruppespill.

I neste serierunde skal MFK bryne seg på Odd i Skien. Ranheim får nok en tøff bortekamp i form av Brann i Bergen.