Dembélé avgjorde for Barcelona i VAR-drama

Ousmane Dembélé feirer etter å ha satt inn målet som endte opp med å sikre Barcelona seieren i lørdagens kamp. Mosa'ab Elshamy / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vertene trodde de hadde utlignet på overtid da stillingen viste 1-0 til Barcelona, men ved bruk av VAR-bilder ble Real Valladolids mål annullert.

Dermed ble Ousmane Dembélés mål i 57. minutt kampens eneste. Men det var langt fra en imponerende kamp av forhåndsfavorittene som lot vertene slippe til i sluttminuttene.

I 92. minutt headet Sergio Gontán Gallardo ballen i mål, og Real Valladolids trodde de ville kunne forlate gressmatta med ett poeng. Men etter bruk av VAR-bilder, som viste at Gallardo såvidt var i offside, ble målet annullert.

Dermed endte det 1-0 til Barcelona som topper tabellen med seks poeng, to poeng foran Real Sociedad og Atlético Madrid.

Tidligere på kvelden imponerte Atlético Madrid ingen i 1-0-seieren hjemme mot nyopprykkede Rayo Vallecano. Antoine Griezmann fikset hovedstadslagets første trepoenger for sesongen.

Avgjørelsen falt etter en corner i det 63. minutt. En våken Griezmann styrte inn vinnermålet på bakre stolpe.

Ifølge La Liga-ekspert Petter Veland var det tiende gang franskmannen scoret kampens enste mål som Atlético-spiller. Totalt står Griezmann med 111 nettkjenninger for Diego Simeones menn.

Atlético Madrid fikk ikke spillet til å sitte lørdag. Gjestene viste gode takter, men fikk dårlig uttelling. Rayo Vallecano ble mester på nivå to i spansk fotball sist sesong.

Forrige helg serieåpnet Atlético med 1–1 borte mot Valencia. Rayo Vallecano venter fortsatt på sine første poeng i La Liga-comebacket.