Jarstein ble Hertha-helt i åpningsseier: – Lenge siden jeg reddet straffe sist

Rune A. Jarstein fikk en perfekt seriestart lørdag
Rune A. Jarstein fikk en perfekt seriestart lørdag Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Med en sen strafferedning fikk Rune A. Jarstein en perfekt start på Bundesliga-sesongen. Hertha Berlin vant 1-0 hjemme mot nyopprykkede Nürnberg lørdag.

Vedad Ibisevic scoret vinnermålet etter 27 minutters spill, men det var Jarstein som til slutt ble Herthas store helt foran 52.729 tilskuere på Olympiastadion i den tyske serieåpningen.

Norges landslagsmålvakt sto fram og slo unna Mikael Ishaks straffeforsøk i det 84. minutt.

– Det er lenge siden sist jeg reddet en straffe. Endelig klarte jeg det, sa Jarstein etter seieren, ifølge nyhetsbyrået DPA.

– Disse tre poengene var viktige. Dette gir selvtillit til et ungt lag i forkant av det som blir en tøff kamp for oss, la han til og viste til neste helgs bortemøte med fjorårets serietoer Schalke.

Ishak tok på seg skylden for at Nürnberg ikke fikk med seg poeng i comebacket i 1. Bundesliga.

– Det var ikke uflaks. Skuddet var veldig svakt, sa svensken.

Per Ciljan Skjelbred var ikke å finne i Hertha-troppen lørdag.

Fossum på benken

Håvard Nielsen fikk heller ikke ta del i Bundesliga-åpningen da hans Fortuna Düsseldorf tapte 1-2 hjemme mot Augsburg. Benito Raman ga hjemmelaget ledelsen fem minutter før pause, men Martin Hinteregger og André Hahn snudde kampen for gjestene.

Iver Fossum satt hele kampen på benken for Hannover i 1-1-kampen borte mot Werder Bremen.

Eintracht Frankfurt hevet seg forrige helgs cupfiasko og vant 2-0 borte mot Freiburg. Nicolai Müller og Sébastien Haller scoret målene for forrige sesongs cupmester.

Smell for gullutfordrer

Schalke håper å være blant klubbene som utfordrer Bayern München om seriegullet, men fikk en tung start på sesongen med 1-2-tap borte mot Wolfsburg.

Gjestene fikk Matija Nastasic utvist med under en halvtime igjen. Da så det mørkt ut for Schalke, men Nabil Bentaleb trodde han hadde fikset ett poeng da han utlignet i det 85. minutt.

Innbytter Daniel Ginczek ville det annerledes og ble Wolfsburgs matchvinner langt ut i overtiden. John Anthony Brooks scoret hjemmelagets ledermål før pause.

Håvard Nordtveit og Hoffenheim tjuvstartet sesongen mot Bayern München fredag. Det endte med 3-1-seier til tittelforsvarer Bayern, etter at Nordtveit laget straffe på stillingen 1-1.