Emery med etterlengtet Arsenal-seier

Arsenal-manager Unai Emery fikk endelig en seier i Premier League. Foto: Tim Ireland / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Arsène Wenger-etterfølger Unai Emery tok sin første seier i Premier League som Arsenal-sjef med 3-1 mot West Ham lørdag.

Arsenal serieåpnet med 0-2-tap hjemme mot Manchester City. Deretter ble det 2-3 borte mot Chelsea.

Lørdag håpet Emery å åpne seierskontoen i sin nye klubb, men trepoengeren satt langt inne. Marko Arnautovic ga West Ham ledelsen etter 25 minutter, før Nacho Monreal utlignet fem minutter senere. Alexandre Lacazette fremprovoserte et selvmål av Issa Diop til 2-1 i det 70. minutt.

Innbytter Danny Welbeck fastsatte sluttresultatet til 3-1 på overtid.

Arsenal gjør et lite byks på tabellen etter å ha startet poengsankingen.

West Ham venter på sin side på sitt første poeng denne sesongen. Manuel Pellegrinis menn åpnet sesongen med å få bank av Liverpool (0-4). Etter det røk laget 1-2-tap hjemme mot Bournemouth.

Annullert scoring

Arsenal fikk en scoring annullert etter 13 minutter da Aaron Ramsey headet inn en retur.

West Hams ledermål var det ingenting feil med, annet enn svakt forsvarsspill fra hjemmelaget. Marko Arnautovic og Felipe Anderson var alene med fem Arsenal-spillere utenfor vertenes 16-meter, men kombinerte likevel fint. Arnautovic smalt ballen i hjørnet etter 25 minutter.

Ledelsen ble av det kortvarige slaget. Nacho Monreal fikk god tid bak i feltet etter at Héctor Bellerín slo ballen hardt inn foran mål, og Monreal banket ballen enkelt i mål. Han gjorde en lignende scoring i samme oppgjør forrige sesong.

Wilshere-retur

I andre omgang fikk Arsenal sitt 2-1-mål. Lacazette var sterk inne i feltet da han tok ned en heading fra Aaron Ramsey. Franskmannen hamret ballen videre i feltet, rett i brystet til Issa Diop og i mål bak tidligere Arsenal-keeper Lukasz Fabianski.

West Ham presset for utligning i sluttminuttene, men ble straffet på en Arsenal-kontring på overtid. Danny Welbeck fikk masse tid på fem meter og banket ballen kontant opp i nettaket.

West Ham-manager Manuel Pellegrini hadde med seg en tidligere Arsenal-yndling til lørdagens London-derby. Jack Wilshere var i startoppstillingen og fikk en god velkomst av Arsenal-fansen. Engelskmannen spilte hele kampen for West Ham.

Lucas Pérez fikk et innhopp i andre omgang. Spanjolen byttet i likhet med Wilshere ut Arsenal med West Ham før denne sesongen.