Speakerveteran får VM-jobb på hjemmebane

Kjell Erik Kristiansen fra Mysen er speaker verden rundt. Nå blir det O-jobb på hjemmebane. Her avbildet under Tour de Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Kjell Erik Kristiansen fra Mysen er speaker verden rundt. Nå blir det O-jobb på hjemmebane. Her avbildet under Tour de Ski. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kjell Erik Kristiansen er en velkjent stemme som speaker og kommentator. Veteranen får jobben som speaker under O-VM i Østfold neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kristiansen er selv aktiv som mosjonsløper i orientering. Han var også speaker sist Norge arrangerte O-VM, nemlig i Trondheim i 2010.

– Tradisjonell orientering blir fort litt langtekkelig. Men jeg snakket med Per Bergerud (daglig leder for VM2019) etter årets VM, og han hadde latt seg rive med under stafetten i Latvia.

– Og jeg mener seriøst at det ikke finnes noen idrett som har større potensial som TV-idrett enn orientering, sier Kristiansen.

Han mener O-sporten må gripe sjansen når man slipper til med rikelig TV-tid.

– Da er det en unik mulighet nå – med TV-sendinger både fra prøve-VM i år og VM neste år. Det gjelder bare for utøverne å gripe sjansen.

I fjor var Kristiansen, som behersker en rekke språk, speaker under sykkel-VM i Bergen. Den tidligere Supersport-kommentatoren er også en velkjent stemme under verdenscuprenn i langrenn og skiskyting.