Bakke med både ros og ris til Sarpsborg-fansen

Det var god stemning blant Sarpsborgs supportere hjemme mot Maccabi Tel-Aviv torsdag, men trener Geir Bakke mener den kunne vært enda bedre i perioder der vertene slet på banen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Det var god stemning blant Sarpsborgs supportere hjemme mot Maccabi Tel-Aviv torsdag, men trener Geir Bakke mener den kunne vært enda bedre i perioder der vertene slet på banen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble satt publikumsrekord i Sarpsborgs 3-1-kamp mot Maccabi Tel Aviv. Etterpå takket trener Geir Bakke fansen, men kom samtidig med en pekefinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var elektrisk stemning på Sarpsborg stadion da Tobias Heintz og Matti Lund Nielsen sørget for at det sto 2-0 etter bare sju minutter. Da følte definitivt de 6363 frammøtte at de hadde fått valuta for pengene og vel så det.

Men trykket fra tribunene falt merkbart utover i første omgang. De israelske gjestene jobbet seg tilbake i kampen og begynte å dominere. Vidar Örn Kjartansson reduserte fra straffemerket i det 13. minutt.

Bakke bet seg merke i at det var stille på stadion da Sarpsborg var i trøbbel.

– Dette var enormt moro å få være med på. Levenet etter kampen var helt vanvittig, men hele klubben driver fortsatt med litt voksenopplæring. Det gjør også supporterne våre. Jeg skal ikke si for mye galt om folket på stadion, men vi har fortsatt litt å lære når vi sliter slik vi gjorde det siste kvarteret i første omgang. Bortsett fra kjernen var det da helt dødt på stadion. Det kan vi ikke ha noe av, sa Bakke til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hva gjør det med dere?

– Det gjør ingenting med oss, men vi har et utviklingspotensial – både på og utenfor banen.

Advarer før returen

Patrick Mortensen la på til 3-1 fra straffemerket tidlig i annen omgang. Etter kampen var Bakke tydelig på at Sarpsborg må våge å spille og ikke bli for defensive i returoppgjøret i Israel.

– Vi er nødt til å tenke at vi må ta skrittet framover. Kanskje blir vi straffet, men det blir vi uansett om vi blir liggende bakpå. Hvis vi ikke våger å ha dobbeltpresset vårt, kommer vi til å henge i tauene. Da blir en 3-1-ledelse fort spist opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Må dere score i Israel?

– Ja, jeg tror det, sa Bakke.

Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen er fullt klar over at østfoldingene står overfor et vrient returoppgjør.

– Vi har fått med oss et godt resultat. Uansett blir det tøft der nede. Det var det i St. Gallen og Rijeka også, men vi er forberedt på hva som møter oss. Vi kan ikke gå rundt og tenke på det heller. Inngangen vår har hele tiden vært at dette er bonuskamper. Vi nyter hver øyeblikk og er privilegerte som kan få spille på den store scenen, sa Thomassen til NTB etter torsdagens seier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gåsehud

Han passet samtidig på å hylle fansen. Sarpsborgs europaeventyr har ført til fotballfeber i byen.

– Med større kapasitet tipper jeg vi kunne hatt enda flere her i dag. Det er helt fantastisk. Hvis vi kan klare å gjenskape litt av dette utover høsten, blir vi farlige i Eliteserien også.

– Hva har et slikt oppmøte å si for dere som spillere?

– Det har alt å si. Du får gåsehud, kaster deg ekstra inn i duellene og løper noen ekstra meter. Vi kan nesten ikke takke fansen nok, svarte Thomassen.