Molde mistet solid borteresultat mot Zenit

Artem Dzjuba var blant målscorerne da Zenit snudde til 3-1-seier mot Molde. Her er han i duell med Vegard Forren. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix
Artem Dzjuba var blant målscorerne da Zenit snudde til 3-1-seier mot Molde. Her er han i duell med Vegard Forren. Foto: Dmitri Lovetsky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Eirik Hestad sendte Molde i borteledelse like før pause, men til slutt ble Zenit-presset for stort. Russerne snudde til 3-1-seier i europaligakvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lenge lå MFK an til å få med seg et sterkt utgangspunkt fra St. Petersburg. Miha Mevljas scoring helt på tampen ødela derimot mye. Romsdalslaget må score minst to mål i returoppgjøret for å ta seg til europaligaens gruppespill.

Alt glapp i løpet av de siste 20 minuttene. Inntil utligningen hadde Molde spilt en solid bortekamp, men det røynet skikkelig på etter 1-1-målet signert Zenits stjernespiss Artem Dzjuba.

– Det er tre mål vi kunne avverget, og det er skuffende, men jeg tror fortsatt vi har en sjanse, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke etter kampen.

Moldes viktige bortemål kom tre minutter før pause. Etter en lang ball fra MFK-keeper Andreas Linde fluktet Petter Strand den videre med hodet inn i feltet. Der sto Mevlja klar til å stange unna, men klareringen endte rett foran Hestad på 16 meter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med høyrefoten skjøt 23-åringen lavt via stolpen og i nettet bak Zenits målvakt Andrej Lunev.

Trykk

Det skulle ikke bli norsk seier i St. Petersburg. Utover i annen omgang fikk hjemmelaget et trykk på Molde, og i det 71. minutt kom 1-1-scoringen. Dzjuba knuste Vegard Forren i boksen og headet inn utligningen.

I forkant av målet rotet Hestad bort ballen til Aleksander Anjukov, som spilte videre til Sebastian Driussi. Argentineren la så inn i feltet, der Dzjuba steg til værs og ordnet hjemmejubel.

Ti minutter før slutt skulle Zenit også få 2-1-målet. Innbytter Anton Zabolotnij scoret på en returball via Ruben Gabrielsen. Rett før hadde Dzjuba dratt av Babacar Sarr og fått stolpetreff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dessverre for Molde stoppet det ikke der. I siste ordinære minutt økte Mevlja til 3-1 fra kort hold i kjølvannet av en corner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolpetreff

MFK fikk kjørt seg litt i åpningsminuttene. De russiske vertene dominerte og hadde en ball i stolpen etter tolv minutters spill. Hernani smakte på aluminiumen da brasilianeren styrte videre et skudd fra Dzjuba.

Det skulle vise seg å bli det farligste hjemmelaget hadde å komme med de første 45 minuttene. Molde ble stadig mer komfortabel i Zenits storstue, og Ole Gunnar Solskjærs utvalgte begynte etter hvert å yppe seg.

Fredrik Aursnes sto for MFKs første sjanse i kampen. I det 21. minutt fikk han en tå på Hestads innlegg langs bakken, men ballen gikk rett til side for den ene stolpen.

Zenit hadde flere russiske VM-helter i startoppstillingen torsdag. Målsniken Dzjuba noterte seg for tre fulltreffere under verdensmesterskapet på hjemmebane. Russland tok seg helt til kvartfinale.

Returkampen spilles på Molde stadion torsdag i neste uke.