Ny remis for Carlsen i St. Louis

Magnus Carlsen jakter turneringsseier i Sinquefield Cup. Foto: Patrick Huerlimann / Keystone via AP / NTB scanpix
Magnus Carlsen jakter turneringsseier i Sinquefield Cup. Foto: Patrick Huerlimann / Keystone via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For annen dag på rad tok Magnus Carlsen et halvpoeng med svarte brikker i Sinquefield Cup i sjakk. Partiet mot Vishy Anand tirsdag endte i remis.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med svarte brikker fikk verdensmesteren tidlig et lite overtak på Anand, men ikke nok til at inderen for alvor kom på defensiven. I stedet jevnet stillingen i partiet seg ut, og til slutt fant ingen av spillerne noen flere potensielt seiersgivende trekk.

Carlsen spilte aggressivt i håp om å få noe til å skje, og den ene brikken etter den andre ble slått ut. Til sist var Carlsens springer eneste brikke igjen på brettet ut over de to kongene, og da var det ikke mer å gjøre.

– Det var min eneste sjanse til å spille aktivt, og jeg ville ta den, sa Carlsen i et intervju med arrangørens nettsted.

Fire av fem partier tirsdag endte med remis, men Carlsens kommende VM-rival Fabiano Caruana nedkjempet Hikaru Nakamura. Etter fire av ni runder er Caruana og Carlsen to av fem spillere med 2,5 poeng.

– Jeg føler meg bra. Det kunne vært bedre, men jeg er fornøyd med å komme gjennom dobbel svart uten tap, sa Carlsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Carlsen og Anand møttes til VM-kamp både i 2013 og 2014. Begge ganger gikk nordmannen seirende ut av duellen.

Onsdag møter verdensmesteren amerikanske Wesley So i femte runde i Sinquefield Cup.

Carlsen jakter sin første seier i den prestisjetunge turneringen i St. Louis siden 2013. Både i 2014, 2015 og 2017 ble han nummer to.

Det kan imidlertid bli tøft å gå til topps. Sju av verdens ti beste spillere er i startfeltet.

Ekstra spenning knytter det seg til 7. runde lørdag. Da skal Carlsen opp mot Caruana, sannsynligvis deres siste møte før VM-duellen i London i november.

Sinquefield Cup avsluttes 27. august.