Hertha Berlin vant «norsk» cupduell

Rune Jarstein og Hertha Berlin gikk videre i cupen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin slo Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig 2-1 i den tyske fotballcupen mandag.

Bosniske Vedad Ibisevic ble matchvinner i 1. rundekampen sju minutter før full tid.

Rett i forkant av den matchvinnende scoringen hadde Mergim Fejzullahu utlignet til 1-1 for hjemmelaget Braunschweig. Den scoringen tente håpet for Valsvik og lagkameratene, men optimisme ble raskt snudd til fortvilelse igjen.

Marvin Plattenhardt scoret Hertha Berlins første mål.

Gustav Valsvik spilte hele kampen for Braunschweig, mens Rune Jarstein voktet Herthas mål. Per Ciljan Skjelbred så hele kampen fra benken.

Axel Witsel sto for en dramatisk utligning i sin debut, mens Marco Reus scoret vinnermålet i ekstraomgangene da Dortmund slo Greuther Fürth 2-1.

Dortmund var på vei mot cup-exit mot 2. Bundesliga-laget før innbytter Witsel, som kom inn med 15 minutter igjen, sikret 1-1 fem minutter på overtid av andre omgang. Reus fulgte opp med seiersmålet på overtid av andre ekstraomgang. Sebastian Ernst scoret hjemmelagets ledelsesmål etter 77 minutter.