Lillestrøm ned på kvalifiseringsplass etter poengdeling mot Haugesund

Jörgen Lennartsson og Lillestrøm gikk glipp av viktige poeng i bunnstriden hjemme mot Haugesund søndag kveld. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ibrahima Wadji og Arnar Smarason sørget for 1-1 mellom Lillestrøm og Haugesund søndag kveld. Poengdelingen gjorde at Lillestrøm tapte terreng i bunnstriden.

Oppgjøret var langt fra et fyrverkeri av et fotballkamp. Scoringene kom i løpet av kampens første drøye halvtime, og annen omgang var langt fra innholdsrik før i sluttsekundene.

Begge lagene skulle gjerne innkassert tre poeng istedenfor ett. Stabæk-seier over Molde gjør at Lillestrøm nå ligger på kvalifiseringsplass, og i tillegg tok nestjumbo Start poeng borte mot Strømsgodset. Haugesund misbrukte sjansen til å øke luken ned Molde, Sarpsborg og Ranheim i kampen om bronsen.

– Det er ikke godt nok. Vi må sette sjansene våre, sa LSK-spiss Thomas Lehne Olsen til Eurosport etter kampen.

Likevel kan det konkluderes med at poengdeling og 1-1 er et rettferdig resultat sett ut ifra det Åråsen-publikummet fikk servert søndag kveld.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var ikke en god kamp av oss, men måten vi klarte å kontrollere det inn til 1-1 er vi godt fornøyde med. Vi går inn i en periode av sesongen der desperasjonen er stor. Molde røk stort mot Stabæk, og Lillestrøm var desperate på å gjøre en god match i dag, men vi klarte å få med oss et viktig poeng, sa Haugesund-trener Eirik Horneland til Eurosport.

Ny Wadji-scoring mot LSK

Kun ni minutter var spilt da de tilreisende rogalendingene kunne juble for nettsus. Ibrahima Wadji ble spilt gjennom, og alene mot Marko Maric gjorde senegaleseren ingen feil.

Wadji står nå med tre eliteseriemål etter overgangen til norsk fotball sommeren 2017. Samtlige av dem har kommet mot Lillestrøm, derav to som Molde-spiller og ett som Haugesund-spiller.

Thomas Lehne Olsen satte ballen i nettet etter drøye kvarteret, men målet ble annullert for offside. LSK skulle likevel få gehør hos dommertemaet etter 32 minutter. Sigurd Kringstad pekte korrekt på straffesparket da Joakim Våge Nilsen felte Mats Haakenstad.

Arnor Smarason sendte keeper feil vei og sørget for balanse i regnskapet fra elleve meter.

Seks minutter senere var Lehne Olsen svært nær å fullføre snuoperasjonen med et knallhardt skudd fra rundt seks meter, men Per Kristian Bråtveit vartet opp en praktredning.

Muligens snytt for straffe

Åråsen-publikummet har sett livligere annenomganger i løpet av livet. De store sjansene uteble, og med unntak av en brukbar mulighet fra Lehne Olsen var det først rett før slutt det skjedde noe nevneverdig.

Sekunder før full tid gikk Gary Martin ned i feltet etter en duell mot Joakim Våge Nilsen, men dommer Kringstad valgt å vinke spillet videre. Det var riktig nok kontakt, men den var ikke all verdens, så begge avgjørelser kan forsvares.

Minuttet senere fikk Wadji mulighet til å bli matchvinner for gjestene fra skrå vinkel, men Maric var kjapt nede og reddet glimrende. Dermed endte det med poengdeling på Åråsen.

Haugesund får besøk av Stabæk neste helg, mens Lillestrøm gjester Sandefjord.