Effektivt Stabæk-lag sikret Henning Bergs første seier

Stabæk kunne juble for tre viktige poeng hjemme mot Molde søndag kveld. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Stabæk kunne juble for tre viktige poeng hjemme mot Molde søndag kveld. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I sin fjerde kamp som Stabæk-trener skulle det lykkes for Henning Berg. Bærumslaget var effektivt på eget gress og senket Molde 3-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Franck Boli vartet opp med to mål og Vadim Demidov med ett da Stabæk tok tre viktige poeng i bunnstriden. Bæringene var effektivt og hadde marginene med seg mot et tafatt Molde-lag som slet med å sette sjansene.

Dermed kunne Henning Berg innkassere sin første seier som Stabæk-trener. Seieren gjør at blåtrøyene sendte Lillestrøm ned på kvalifiseringsplass.

– Hadde vi hatt denne uttellingen mot Rosenborg, så hadde vi vunnet den kampen. Det har vært litt stang ut for oss de første kampene. Sjansene har vi kommet til i hver eneste kamp, men nå er vi mer effektive, så det er viktig for oss, sa Berg til NTB etter kampslutt.

Eirik Hestad scoret for gjestene, som må prestere bedre i høstens medaljejakt.

– I dag var vi noen prosent unna, og da blir det tap. I det siste har vi vært veldig heldige og hatt marginene med oss. Dessverre blir det ofte slik her, det var det samme i fjor, og vi kastet bort muligheten til å henge med i medaljekampen, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Volleyscoring

Stabæk fikk en drømmestart på Nadderud på et hjørnespark etter seks minutter. Etter mye klabb og babb endte ballen hos umarkerte Vadim Demidov. Den rutinerte midtstopperen har lært at det er alltid er ledig i krysset og sendte ballen dit på en volley med utsiden fra sju meter.

Magnus Wolff Eikrem ønsket også å varte opp med en fin scoring, men midtbanespillerens skudd fra 15 meter ble stoppet av tverrliggeren etter halvtimen spilt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tross Molde-press var det vertene som kunne juble for nettsus like før pause. Aboubakar Keita viste muskler og kriget til seg ballen på midtbanen. Ivorianeren serverte landsmannen Franck Boli, som var sterk i duellen med Ruben Gabrielsen og iskald alene mot Andreas Linde.

Tok grep i pausen

Ole Gunnar Solskjær var tydelig ikke fornøyd med tingenes tilstand på Nadderud og valgte å bytte inn Erling Haaland og Eirik Hestad i pausen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Byttene burde resultert i scoring allerede tre minutter etter pausen. Hestad la inn i feltet, og fra to meter presterte Leke James å heade i tverrliggeren.

Kjipere ble det for moldenserne da Stabæk økte til 3-0 med et lekkert angrep fem minutter senere. Moussa Njie ble servert av Ohi Omoijuanfo og sentret inn til Boli, som enkelt kunne bredside inn 3-0.

Molde fikk noe å juble for da Hestad smelte inn 3-1 etter 65 minutter. På en dødball vartet 23-åringen opp med en lekker halvvolleyscoring fra femten meter og fastsatte resultatet.

Stabæk gjester Haugesund neste søndag, mens Molde tar imot Ranheim.