Wormgoor styrte Brann til seier mot Sarpsborg

Branns Vito Wormgoor åpnet scoringene mot Sarpsborg. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brann-kaptein Vito Wormgoor både scoret og assisterte da serielederen i Eliteserien vant 2-0 mot Sarpsborg søndag.

Sarpsborg 08 har snudd hjembyen på hodet i sommer i europaligakvalifiseringen, og publikum strømmer til tribunene, men i Bergen fikk sarpingene smake på det tøffe kampprogrammet.

En marerittstart på hver av omgangene gjorde at Vito Wormgoor og Steffen Lie Skålevik ordnet 2-0-seier til Brann.

– Det gikk bra i dag. Jeg spilte ikke den beste kampen, men vi vant, og det er viktig. Elleve kamper igjen, og det er elleve finaler, sa Skålevik til Eurosport.

Lars Arne Nilsens menn ble filleristet av Molde i forrige serierunde med 1-5-tap, men slo tilbake mot Sarpsborg. Bergenserne befestet serieledelsen, ett poeng foran Rosenborg.

– Det blir en kamp helt inn. Det blir ikke bedre enn dette for de nøytrale. Det blir en utrolig tett og jevn høst, sa Skålevik.

Sarpsborg er nummer fem på tabellen, ni poeng bak Brann.

Klassescoring

Brann-kaptein Wormgoor sendte serielederen foran mot Sarpsborg etter kun fem minutter. Et langt innkast fra Gilli Rólantsson skapte kaos i Sarpsborg-forsvaret, og da ballen ikke ble klarert ordentlig stjal Wormgoor ballen, vendte opp og banket den i hjørnet på halv volley.

Like før hadde Gilbert Koomson kommet alene med keeper, men kanten var for ubesluttsom. Jon-Helge Tveita rakk å løpe ham opp og satte inn en strålende takling som bakerste mann.

Brann fortsatte å styre spillet etter scoringen, men den siste halvtimen av første omgang gikk i nokså lavt tempo.

Innkjøp fikk debuten

I starten av annen omgang slo Brann til igjen med samme oppskrift som før første målet. Etter nok et langt innkast stusset Wormgoor ballen videre i feltet hvor Steffen Lie Skålevik kunne ta den med seg alene og score fra kort hold.

Koomson kom alene med keeper igjen etter 77 minutter da Sarpsborg satset framover, men 23-åringen klarte ikke å treffe mål.

Brann har vært på storhandel før overgangsvinduet stengte, og totalt fire signeringer var i troppen. Thomas Grøgaard fikk tillit fra start som venstreback, mens Ruben Yttergård Jenssen. Christian Eggen Rismark og Daouda Bamba var på benken.

Jenssen og Bamba fikk debuten som innbyttere etter knapt 70 minutter.