Selnæs-erstatter berget uavgjort

Ole Selnæs så sin erstatter utligne til 1-1 for Saint-Étienne borte mot Strasbourg. Nordmannens lag slo tilbake selv om det var redusert til ti mann. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Saint-Étienne måtte spille over tre firedeler av bortekampen mot Strasbourg med én mann mindre, men på tampen fikk Ole Selnæs og co. likevel med seg 1-1.

Gjestene fikk det blytungt da Neven Subotic fikk direkte rødt kort etter 18 minutter. Saint-Étienne måtte plutselig spille med ryggen mot veggen i store deler av oppgjøret.

Det så håpløst ut da Strasbourg gjorde 1-0 ved Anthony Goncalves ti minutter ut i annen omgang. Kampen var i ferd med å ebbe ut da innbytter og debutant Makhtar Gueye dukket opp og fikset 1-1. Det skjedde i det 88. minutt.

Utligningen kom fire minutter etter at senegaleseren hadde erstattet Selnæs. Det er bare noen måneder siden Gueye spilte i senegalesisk 2. divisjon.

– Jeg har ikke ord, sa Gueye om karriereutviklingen.

Etter to runder står både Saint-Étienne og Strasbourg med fire poeng.

Fire lag har full pott, med Paris Saint-Germain på topp etter lørdagens 3-1-seier over Guingamp. Marseille ville overtatt tetplassen med seier over Nîmes søndag, men det nyopprykkede laget imponerte igjen og vant 3-1 etter scoringer av Denis Bouanga (2) og Renaud Ripart. Nîmes er på 2.-plass.

Dijon og et annet nyopprykket lag, Reims, er de to andre med seks poeng.

Bordeaux er ett av fem poengløse lag. To dager etter at trener Gus Poyet ble suspendert for å anklage klubbledensen for å selge spissen Gaetan Laborde uten å informere ham, tapte laget igjen. Det ble 1-2 i bortekampen mot Toulouse.