Midtsjø med målgivende i ny Alkmaar-seier

Fredrik Midtsjø noterte seg for en målgivende pasning da Alkmaar vant 4-1 borte mot Emmen søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson og Bjørn Maars Johnsen var i aksjon da AZ Alkmaar slo Emmen 4-1 søndag. Midtsjø vartet opp med en målgivende pasning.

Midtsjø serverte Thomas Ouwejan, som satte inn et kremmerhus etter 36 minutter i borteoppgjøret mot det nyopprykkede laget Emmen.

Trønderen ble byttet ut etter 65 minutter, mens Jonas Svensson spilte hele kampen på høyre backplass. Bjørn Maars Johnsen ble byttet inn etter 72 minutter. Han erstattet Oussama Idrissi, som nettopp hadde scoret sitt annet mål i kampen.

Alkmaar vant etter scoringer av Ouwejan, Myron Boadu og Idrissi (2). Laget har dermed full pott etter to kamper i nederlandsk æresdivisjon og topper tabellen med 9-1 i målscore.

En suspendert Morten Thorsby måtte se Heerenveen spille 1-1 mot Vitesse søndag. Michel Vlap sendte hjemmelaget i skøytebyen i ledelsen i første omgang, men Tim Matavz utlignet og sikret poengdeling etter 81 minutter.

Nicolai Næss satt på benken hele kampen for Heerenveen.

Robin van Persie scoret sitt første mål siden han gjorde comeback for Feyenoord da Excelsior ble slått 3-0. Spissen hadde også en målgivende pasning.

I den siste kampen i nederlandsk æresdivisjon søndag vant Utrecht 2-0 over Zwolle.