Mareritt for Skjelvik og Kamara i Seattle

Zlatan Ibrahimovic tok ikke sjansen på å spille på kunstgresset i Seattle. Lagkameratene i Los Angeles Galaxy tapte 0-5 uten ham. Foto: Marcio Jose Sanchez, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp.

Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start til slutt og fikk en tung dag på jobben da Galaxy ble feid av banen. Seattle Sounders satte klubbrekord med sin sjette strake seier.

Ved siden av Ibrahimovic, som frykter en ny kneskade om han spiller på kunstgress, var Galaxy uten flere viktige spillere som sliter med skader. Verken Giovani dos Santos, Jonathan dos Santos, Romain Alessandrini eller Michael Ciani var kampklare.

Chad Marshall ga hjemmelaget ledelsen allerede i det 3. minutt, og Harry Shipp doblet i det 18. minutt. Servando Carrascos selvmål ga hjemmelaget tre måls ledelse tidlig i 2. omgang, og Cristian Roldan og Raul Ruidiaz skrev seg også i målprotokollen før det hele var over.

Skjelvik må ta en stor del av skylden for situasjonen som førte til selvmål. Han snublet i forspillet og ga fritt leide til Nicolás Lodeiro, som så sitt innlegg snublet i eget mål av Carrasco.

Galaxy er fortsatt inne på sluttspillplass, men det skiller nå bare to poeng til feil side av streken.