Djokovic og Federer møtes i finalen i Cincinnati

Novak Djokovic jubler etter å ha sikret finaleplass i Cincinnati Masters med seier over Marin Cilic. Foto: John Minchillo, AP / NTB scanpix
Novak Djokovic jubler etter å ha sikret finaleplass i Cincinnati Masters med seier over Marin Cilic. Foto: John Minchillo, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag spilte Djokovic seg fram til finale i Cincinnati med seier over Marin Cilic. Turneringen i Cincinnati er den eneste Masters 1000-turneringen serberen har til gode å vinne. Søndag kan han bli den første med triumf i alle ni.

Han beseiret Cilic 6-4, 3-6, 6-3 og er klar for finale. Han skulle enten møte Federer eller David Goffin, avhengig av utfallet av kampen natt til søndag. Men da Goffin måtte trekke seg i semifinalen på grunn av en skulderskade, er det klart for stjernemøte.

Federer og Djokovic har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. De to har stått for en av tennissportens største rivaliseringer i nyere tid. Hele 45 ganger har de spilt mot hverandre, men det er 2,5 år siden sist.

Vanskelig comeback

Djokovic fullførte sitt vanskelige comeback etter albueoperasjon da han forrige måned vant Wimbledon for fjerde gang. Siden har han konsentrert seg om å få skikk på hardcourtspillet innen US Open, men på veien dit tar han mer enn gjerne med seg en triumf i Cincinnati. Han har vært i finale der fem ganger tidligere, men har tapt alle sammen.

– Det har vært en berg-og-dalbane-uke, med mange regnavbrudd og andre problemer, sa Djokovic, som tidligere i turneringen slet med dårlig mage.

Tidlig i semifinalen slet han med å få spillet til å fungere, og på ett tidspunkt slengte han racketen i banedekket så den gikk i stykker. Det ble et vendepunkt, for deretter spilte han betydelig bedre.

I kvartfinalen slo Federer sin sveitsiske landsmann Stan Wawrinka med 6-7 (2-7), 7-6 (8-6), 6-2. Tidligere på dagen vant tennislegenden åttedelsfinalen mot Leonardo Mayer. Det gjorde han med 6-1, 7-6 (8-6).

Bertens møter Halep

I kvinneklassen tok Kiki Bertens seg til finale med seier over 8.-seedede Petra Kvitova i tre sett. Nederlenderen har overrasket stort på sin vei til finale i en turnering der hun tidligere hadde vunnet bare én kamp.

Hun er mest kjent som grusspesialist og har aldri tidligere vært i en finale på hardcourt.

– En nøkkel er at jeg er mindre stresset enn jeg pleide. Tidligere ble jeg nervøs om jeg skulle spille på centercourten foran mange mennesker, men nå tar jeg det som det kommer, sa Bertens etter å ha vunnet 3-6, 6-4, 6-2.

I finalen møter hun topprankede Simona Halep, som tok seg av hviterussiske Aryna Sabalenka med 6-3, 6-4. Halep har vært i finale i Cincinnati to ganger før, men aldri vunnet turneringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden