Tittelforsvarer Eintracht Frankfurt ute av cupen, Bayern slet også

Steffen Kienle feirer sammen med lagkameratene etter å ha scoret for Ulm i sjokkseieren over tittelforsvarer Eintracht Frankfurt i den tyske cupen lørdag. Foto: Sebastian Gollnow, DPA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tittelforsvarer Eintracht Frankfurt stupte over første hinder i den tyske cupen da Ulm fra nivå fire vant 2-1. Bayern München slo så vidt en annen lilleputt.

Steffen Kienle ga Ulm ledelsen tidlig i annen omgang da han satte inn stolpereturen etter Ardian Morinas hodestøt. Vitaly Lux kontret inn 2-0 kvarteret før slutt.

Eintracht Frankfurt jaget febrilsk scoringer for å unngå et ydmykende førsterundetap, men Lucas Torro og Luka Jovic traff begge stolpen før Goncalo Paciencia i siste minutt satte inn det som bare ble et trøstemål.

– Det er ikke til å tro at vi kunne slå ut tittelforsvareren. Vi gjorde det med litt hell og masse kampvilje, sa Ulm-spiller Florian Krebs.

– Det finnes ikke ord for å beskrive skuffelsen jeg føler nå, sa tapernes Danny da Costa.

Eintracht Frankfurt er første tittelforsvarer siden Kaiserslautern i 1996 som ryker ut allerede i turneringens første runde.

Det var smell nummer to for Eintracht Frankfurt i sesongen som så vidt er i gang. Forrige helg ble laget knust 5-0 av Bayern München i supercupen.

Også Stuttgart er ute av cupen. Cebio Soukou og Mirnes Pepic ga Hansa Rostock 2-0-seier. Stuttgart møtte Hansa i cupkamp for fjerde gang siden 1992, og har tapt hver gang.

Bayern slet

Seriemester Bayern München, som tapte for Eintracht Frankfurt i cupfinalen i mai, slet med å følge opp supercupoppvisningen i sitt oppgjør mot 4.-divisjonslaget Drochtersen/Assel, selv om trener Niko Kovac mønstret et stjernespekket lag.

Thiago traff tverrliggeren og Thomas Müller fikk et mål underkjent for offside før Robert Lewandowski frelste Bayern med sitt vinnermål ni minutter før slutt.

– Jeg er glad for at vi fortsatt er med i cupen. Drochtersen kjempet hardt og viste ekte lidenskap, sa Kovac.

Det ble favorittseier også i de øvrige kampene med tidlig kampstart lørdag, men flere av toppserielagene slet. Hoffenheim og Werder Bremen var hederlige unntak, med hver sin 6-1-seier på bortebane.

Herjet

Hoffenheim knuste den tidligere storklubben Kaiserslautern (nå i 3. divisjon). Joelinton scoret tre av målene for Hoffenheim, som møter Bayern München i serieåpningen kommende helg. Werder Bremen slo Wormatia Worms med seks ulike målscorere.

Wolfsburg vant 1-0 over Elversberg med scoring av Daniel Ginczek et snaut kvarter før slutt, mens et straffespark fra Lucas Alario ga Leverkusen seieren over Pforzheim. Svenske Mikael Ishak scoret begge mål da nyopprykkede Nürnberg slo Linx 2-1.

Mainz slo Erzgebirge Aue 3-1 selv om laget spilte i undertall nesten hele kampen etter en utvisning i det 3. minutt. Hamburg, som i mai rykket ned for aller første gang, vant 5-3 i en målfest mot Erndtebrück.