RBK lekte seg videre i europaligakvalifiseringen

Rosenborg er klare for play off i europaligakvaliseringen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rosenborg er et steg unna gruppespill i europaligaen etter enkelt avansement mot Cork. Irene ble slått hele 5-0 sammenlagt.

Trønderne vant 2-0 i bortekampen for en uke siden. Det ga Rino Coolens mannskap et glimrende utgangspunkt før torsdagens returkamp på Lerkendal. Den ble vunnet komfortabelt 3-0.

Besim Serbecic ga RBK ledelsen 1-0 etter 26 minutter. Alexander Søderlund punkterte all spenning åtte minutter senere, da han ordnet 2-0 etter et glimrende forspill av Atalanta-aktuelle Anders Trondsen på venstrekanten.

Cork hadde et skudd i stolpen tidlig i 2. omgang, men RBK lot seg ikke stresse.

Anders Trondsen ordnet selv 3-0 etter samspill med Birger Meling og Nicklas Bendtner etter en knapp time. Trondsens spill dempet neppe interessen fra italienske Atalanta.

Shkëndija fra Makedonia er RBKs siste hinder på veien til gruppespill.

– Vi gjorde det vi måtte i dag. Vinne kampen og score noen mål. Vi ga ikke bort så mange sjanser heller. Vi kunne gjort det bedre, men jeg er fornøyd, sa Rosenborg-trener Rini Coolen til TV 2.

Molde og Sarpsborg 08 gikk også videre fra torsdagens kvalikrunde. Molde slo ut skotske Hibernian med 3-0 sammenlagt, mens Sarpsborg slo til med 1-0-seier borte mot kroatiske Rijeka og gikk videre med 2-1 sammenlagt.