Norsk jubelkveld i Europa: Mortensen sørget for Sarpsborg 08-bragd i Kroatia

Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrick Mortensen bredsidet Sarpsborg 08 til 1-0-seier mot Rijeka. Scoringen sju minutter før slutt sendte S08 videre til playoff om gruppespill i europaligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det endte 1–1 da lagene møttes til første kamp i Sarpsborg sist uke. Dermed trengte sarpingene bortemål for å gå videre.

Det sto 0–0 til pause etter en jevnspilt første omgang på Rujevica stadion. Nærmest mål før hvilen var Rijeka, men Mortensen avverget på streken.

Etter Mortensens 1-0-scoring satte vertene inn et råkjør for å sikre 1–1 og ekstraomganger.

Sarpsborg kjempet heroisk, holdt unna og sikret avansement med 2–1 sammenlagt. Ett hinder skiller Geir Bakkes mannskap fra gruppespill i europaligaen.

– Vi kommer hit og har en plan om å vinne 1–0. Så gjør vi akkurat det. Det er så sykt, sa S08-spilleren Kristoffer Zachariassen til NRK.

I playoff venter israelske Maccabi Tel Aviv.

Torsdagen ble en stor kveld for norsk klubbfotball. Samtlige tre norske lag i aksjon tok seg videre.

– Trodde ikke det var mulig

Molde slo ut skotske Hibernian med 3–0 sammenlagt, mens Rosenborg avansert med 5–0 sammenlagt mot irske Cork. Og Sarpsborg 08 fullførte trippelen med 2–1 sammenlagt mot Rijeka.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå venter playoff i jakten på gruppespill.

– Vi må ikke ta av, men det er lov å glede seg over denne kvelden. Ikke glem at det er gruppespill som gjelder, sier direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball til NTB.

– Jeg hadde ikke drømt om dette. Jeg håpet, men innerst inne trodde jeg ikke det var mulig å få tre norske lag i play off, fortsetter Øverland.

NFF-jubel

I Norges Fotballforbund gleder man seg også stort over torsdagens jubelkveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– En fantastisk kveld for norsk klubbfotball. Dette er både moro og viktig, og fortsettelsen blir like spennende, sier generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, til NTB.

Bjerketvedt er så vidt i gang igjen i redusert stilling etter alvorlig sykdom. Nå venter gradvis opptrapping for den tidligere Sprint/Jeløy-spilleren.

Fortjener et glass vin

Spesielt Molde får en vrien motstander i russiske Zenit St. Petersburg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg blir skuffet om vi bare får med ett norsk lag i gruppespillet, men vi vet at Molde får en utrolig tøff oppgave. Nå skal vi nyte kvelden. Dette var moro for norsk fotball og alle som jobber med utvikling av norsk fotball, sier Øverland.

Han gleder seg spesielt over Sarpsborgs avansement til play off.

– De har skapt en utrolig stemning i byen, fått med seg innbyggerne, sponsorer, folk reiser på bortekampene. Det er blått i byen og de har bygd stein på stein. Det er flere i klubben som fortjener å ta seg et glass vin i kveld, sier Øverland.