Stjerneskuddet Håland sendte Molde videre i jakten på gruppespill i europaligaen

Erling Braut Håland sørget for jubel i Molde torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Erling Braut Håland er helt ustoppelig. 18-åringen scoret to ganger da Molde tok seg videre til siste hinder i europaligakvalifiseringen med 3-0 mot Hibernian.

Det første møtet i Skottland endte 0-0. Etter en nokså jevn start på returkampen i Molde, tok vertene mer og mer grep.

Håland headet inn 1-0 for Molde ti minutter før pause. Da trengte Hibernian bare en utligning for å ta seg videre på bortemål.

Etter et flott angrep kunne Fredrik Aursnes doble til 2-0 etter 66 minutter. Hvem sto for målgivende pasning? Håland, selvsagt.

All tvil ble feid til side da Håland scoret sitt andre for kvelden åtte minutter før slutt.

Dermed tok Molde seg videre til siste runde i kvalifiseringen til europaligaen med 3-0 sammenlagt.

0-4 ble drama

Nå venter playoff mot vinneren av møtet mellom Zenit St. Petersburg og Dynamo Minsk.

Minsk vant 4-0 i den første kampen, men russiske Zenit slo tilbake med 4-0 og tvang fram ekstraomganger torsdag.

Kampen pågår fortsatt, men Zenit må spille ekstraomgangene med ti mann etter Leandro Daniel Paredes' røde kort etter 72 minutter.

Russernes to siste mål i ordinær tid kom faktisk med ti mann på banen.

FCK videre

Ståle Solbakkens FCK tok seg tidligere torsdag til playoff etter 2-1-seier mot CSKA Sofia. Danskene avanserte med 4-2 sammenlagt.

Solbakkens lag har vunnet åtte strake kamper. Sist sesong kom FCK til 16-delsfinale.