Tromsdalen vil bare ha spillere fra Nord-Norge

TUIL går mot strømmen, og velger å satse på egenproduserte spillere framfor å «importere». På bildet tar Tromsdalens Mohammed Ahamed Jama brassespark foran Bodø/Glimts Marius Lode på TUIL Arena i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TUIL går mot strømmen, og velger å satse på egenproduserte spillere framfor å «importere». På bildet tar Tromsdalens Mohammed Ahamed Jama brassespark foran Bodø/Glimts Marius Lode på TUIL Arena i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens andre lag halser rundt og handler spillere fra fjernt og fjernere, har Tromsdalen bestemt seg for å ikke hente det de kaller «importspillere» til laget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Nordlys har TUILs konkurrenter i 1. divisjon hentet 93 importspillere i 2018.

TUIL, derimot, har kun hentet inn tre unge, nordnorske spillere i sommer. Daglig leder Inge Takøy sier til Nordlys at klubben er i en posisjon der frykten for nedrykk ikke er voldsom, og at kulturen og identiteten er viktigere enn kortsiktige resultater.

– Vi har utviklet en kultur der vi står på identiteten vår. Vi skal være en regionsklubb for nordnorsk ungdom, som skal få muligheten til å spille toppfotball rett under TIL og Bodø/Glimt, sier Takøy.

TUIL har kun to innflyttere på laget, østlending og keeper Marius Berntzen samt senegaleser Mehdi Dioury, på utlån fra TIL. Senegaleseren er kun i TUIL på grunn av til TIL-tilhørighet. Resten er nordnorske spillere fra Troms og Nordland.

I fjor kom laget på en historisk god niende plass og i år ligger det an til å bli enda bedre. Klubben er nummer fem, på kvalikplass om opprykk til eliteserien og er i ferd med å sikre tre strake sesonger på nest øverst nivå, for første gang siden begynnelsen på 2000-tallet.