Atlético Madrid best i supercupen

Koke (til venstre) og Angel Correa jubler etter kampens siste scoring som sikret Atlético Madrid årets første tittel. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Atlético Madrid sikret seg sesongens første tittel med seier i UEFAs supercup onsdag. Byrival Real Madrid ble slått 4–2 etter ekstraomganger.

Saúl Ñíguez og Koke scoret i løpet av den ekstra halvtimen.

Det var en jevn og tøff kamp mellom to av sesongens seiersaspiranter i Champions League.

Kampen ble spilt i Estlands hovedstad Tallinn. Diego Costa lurte både Sergio Ramos og Raphaël Varane før han skjøt inn 1–0. Scoringen kom i kampens første minutt, og Reals keeper Keylor Navas fikk ballen rett over hodet fra skrått hold.

Karim Benzema utlignet da han headet inn et innlegg fra Gareth Bale. Da var det gått vel 27 minutter.

Ramos tok straffespark etter at Juanfran fikk ballen i venstrehånden. Ramos ser ut til å ha overtatt straffejobben etter Cristiano Ronaldos flytting til Juventus. Midtstopperen satte ballen kontrollert inn da keeper Jan Oblak gikk feil vei.

Atletico startet friskt, men Real kom seg inn i kampen og snudde 0–1 til 2–1.

Costa fornektet seg ikke og utlignet til 2–2 etter 79 minutter.

Etter 89 minutter fant innbytter Thomas Partey Saul, som banket inn 3–2 på en helvolley. Og like før pause kom kampens siste nettkjenning, signert av Koke.

Det var Julen Lopeteguis første tellende kamp som Real-trener. Han sa ja til jobben rett før VM og ble derfor sparket av Spanias fotballforbund like før verdensmesterskapet i sommer.

Både Real Madrid og Atlético Madrid har premiere i den spanske ligaen til helga.