FIFA har gitt Ghana og Nigeria endelig frist

Kwasi Nyantakyi, Ghanas utestengte fotballpresident.
Kwasi Nyantakyi, Ghanas utestengte fotballpresident. Foto: Christian Thompson / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har gitt Nigeria og Ghana en frist for å finne løsninger på problemene i sine nasjonale forbund.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge landene trues med utestengelse hvis de ikke får orden på problemet at utenforstående har tatt over de nasjonale forbundene.

FIFA sa tirsdag at hovedkvarteret til Nigerias fotballforbund (NFF) må gis tilbake til de valgte lederne innen mandag i neste uke, hvis ikke vil nasjonen bli utestengt fra all internasjonal deltakelse.

En gruppe som påstår at de har ansvaret for nigerianske fotball tok over bygningen i forrige måned, mens NFF-president Amaju Pinnick var i Russland under VM. Gruppen sier at en nigeriansk domstol ga dem ordre til å ta kontroll over fotballforbundets lokaler.

En utestengelse betyr at Nigerias landslag ikke får lov til å delta i noen internasjonale turneringer, men FIFA opplyste at landets U20-kvinner som for tiden spiller VM i Frankrike vil få lov til å spille videre fordi turneringen allerede har startet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ghana har fått frist på seg til 27. august til å omgjøre en dom som umyndiggjorde landets fotballforbund (GFA). Regjeringen beordret GFA til å oppløse seg selv etter beskyldninger om omfattende korrupsjon innen ghanesisk fotball. Dette kom fram i en undercoverdokumentar. FIFA tillater ingen innblanding fra myndighetene i de nasjonale forbundene.

Dokumentaren avslørte at GFA-president og FIFA-styremedlem Kwesi Nyantakyi skal ha mottatt en pengegave på 550.000 kroner (65.000 dollar) fra journalistene som jobbet med dokumentaren.

Nyantakyi har også vært visepresident i det afrikanske fotballforbundet og har trukket seg fra sine verv. Han er midlertid blitt suspendert fra FIFA, og han er under etterforskning av FIFAs etiske utvalg.