Cavendish stiller i Artic Race of Norway

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere verdensmester Mark Cavendish blir å finne på startstreken i årets utgave av sykkelrittet Artic Race of Norway torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når den sjette utgaven av Arctic Race of Norway går av stabelen torsdag, stiller tidligere verdensmester og vinner av 30 etapper i Tour de France, Mark Cavendish til start.

– Cavendish er en av sykkelsportens største profiler, og er den med nest flest etappeseiere i Tour de France. Det blir spennende å se hva han kan utrette når han kommer til Arctic Race of Norway, sier daglig leder i Arctic Race of Norway Knut-Eirik Dybdal i en pressemelding.

En av dem som helt sikkert ønsker å slå dem alle er Nord-Norges egen August Jensen, som i fjor syklet inn til en sterk andreplass. Men Cavendish og Jensen får hard konkurranse, for også Christophe Laporte og Andrea Pasqualon stiller til start.

Thor Hushovd, også han tidligere verdensmester, håper også de norske rytterne Sondre Holst Enger og Herman Dahl kan yppe seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle disse vil helt sikker ha et ønske å ta skalpen til Cavendish under årets ritt, sier Hushovd.

Flere profiler

Det blir uansett hard kamp om etappeseirene da også vinneren av klatretrøya i fjorårets Tour de France, Warren Barguil, stiller til start sammen med Guillaume Martin og Omar Fraile. Sistnevnte ble kåret til «king of the mountains» i årets Vuelta a España.

Det gjør også rytteren mange kaller for «den nye Peter Sagan», nederlandske Mathieu van der Poel. Han har de siste årene dominert i Cyclocross, en form for offroad-sykling, og ble verdensmester i grenen i 2015

– Mange mener van der Poel er den nye Peter Sagan, og den første etappen inn til Kirkenes er som skreddersydd for ryttere med hans kvaliteter, sier Hushovd.

Første etappe av verdens nordligste profesjonelle sykkelritt starter i Vadsø torsdag. Rittet avsluttes i Alta søndag 19. august.