RBK presset av Stabæk, mistet to viktige poeng

Alexander Søderlund sparker irritert i stolpen etter å ha misbrukt en sjanse mot Stabæk søndag. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rosenborg kunne ha tatt over ledelsen i Eliteserien, men skuffet stort og klarte bare 1-1 hjemme mot Stabæk søndag.

Etter at Branns defensive kollaps fortsatte mot Molde (1-5-tap), kunne RBK med seier inntatt tabelltoppen for første gang i år. Det gikk ikke da trønderne var langt unna sitt beste. Bare i korte glimt klarte RBK å komme opp mot det laget kan.

Stabæk var klart førende i 1.-omgangen, men tross noen sjanser ble det ikke mål. Ohi Omoijuanfo hadde den største etter 21 minutter. Han avsluttet rett på RBK-keeper André Hansen (kåret til hjemmelagets bestemenn) fra første stolpe

Like etter pause kom Franck Boli fossende mot trøndermålet, men han misbrukte det som må kalles en kjempemulighet. Samme mann lyktes ikke lenge etterpå.

Fra femmeteren scoret han via metallet rundt Hansen. Ledelsen var fullt fortjent. RBK-back Vegard Eggen Hedenstad ble kjørt karusell med av Moussa Njie rett i forkant av målet.

Offside?

Rosenborg brukte bare noen få minutter på å utligne. Marius Lundemo skaffet et frispark. Det ble slått inn i feltet av Hedenstad. Tore Reginiussen fikk en fot på ballen før Lundemo ordnet 1–1.

– Vi tenker ikke så mye på at Brann tapte. Vi er skuffet, og dette er for dårlig, sa Lundemo til NRK.

Stabæk slapp inn nok et dødballmål, men gjestene ville ha offside og annullering. Trener Henning Berg vil sikker ta med seg mye positivt fra kampen, men gjestene skapte nok til å slå et tamt Rosenborg.

– Jeg synes vi gjør en god kamp, og det kunne fort ha blitt to poeng til. Vi jobber sammen defensivt og har de største sjansene. Det er selvfølgelig vanskelig å komme til Lerkendal, sa Berg til NRK.

Invitert til gullkampen

Etter 77 minutter hadde Stabæk en trippelsjanse der Tobias Børkeeiet fikk den siste muligheten. Skuddet hans gikk like over. Rett før slutt hadde Stabæk nok en fin sjanse

RBK fant ikke rytmen, og de to tapte poengene gjør at også Molde og Sarpsborg er invitert inn i gullkampen med tolv kamper igjen å spille. Skulle Haugesund slå Vålerenga mandag, er også de med i leken.

RBK spiller borte mot Kristiansund i neste runde. Stabæk får besøk av Molde.