Håland og MFK ga Brann nytt mareritt: – Klaffet fra første minutt

Moldes brennhete spisstalent Erling Braut Håland feirer straffemålet han gjorde etter bare tre minutter i 5-1-seieren over Brann. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Brann kom til Molde for å demme opp for Erling Braut Håland, men bergenserne hadde feil oppskrift. Spisstalentet var et skikkelig uromoment i MFKs 5-1-seier.

Serielederen ville ha revansj etter 0-4-ydmykelsen tidligere i sommer. I den kampen scoret Håland alle målene før halve første omgang var unnagjort. Søndag fikk Brann-forsvaret de vonde minnene raskt kastet over seg.

Etter bare to minutter ble Salzburg-aktuelle Håland felt av keeper Samuel Sahin-Radlinger da han var alene gjennom etter en stuss fra Eirik Hestad. Dommer Ola Hobber Nilsen nølte ikke og pekte på straffemerket.

Unggutten gikk selv bort til ellevemeteren og sparket ballen sikkert ned i hjørnet. Branns østerrikske målvakt gikk riktig vei, men greide ikke å stoppe Hålands avslutning. Det var 18-åringens niende seriemål i år, der fem av dem har kommet i kamper mot Brann.

– Vi fikk det til å klaffe fra første minutt, sa Håland i intervjusonen etter storseieren.

Unggutten kunne fort stått med enda flere scoringer. Etter kvarteret spilt traff han stolpen, og noen minutter senere var Håland centimeter unna å smake på metallet igjen.

Filleristet

Det var derfor ikke ufortjent at Pawel Cibicki doblet til 2-0 med sin aller første MFK-scoring etter 20 minutter. Den innleide svensken fra Leeds ble servert av Babacar Sarr, tok med seg ballen og klinket til fra 16 meter. Skuddet gikk under hanskene til Sahin-Radlinger.

Fem minutter senere ville også Fredrik Aursnes være med på moroa. 22-åringen fikk en flott pasning fra Cibicki og satte inn 3-0.

Brann ble ordentlig filleristet i første omgang, men rett før pause reduserte Steffen Lie Skålevik. Han headet inn en lang ball fra Vito Wormgoor.

Hålands siste?

Etter pause fortsatte de defensive problemene for serielederne. I det 69. minutt ble Aursnes tomålsscorer da han dunket inn 4-1 på en ball fra Håland.

Nesten ti minutter senere gjorde Kristoffer Haugen hjemmelagets femte fulltreffer for kvelden. Det skjedde i kjølvannet av en corner.

– Dette var en fantastisk prestasjon. Vi startet kampen perfekt og ledet tidlig. På 3-0 trodde du nesten ikke dine egne øyne at vi fikk det til igjen. Det funket helt «spot on», sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til NTB.

Søndagens kamp kan ha vært Hålands siste for MFK i denne omgang. Før helgen var han i Østerrike og forhandlet med Salzburg om en kontrakt.

Renner inn

Brann sto med kun fem baklengsmål på sine 14 første seriekamper, men på sine fire siste har bergenserne sluppet inn hele tolv mål. Trener Lars Arne Nilsen irriterte seg over alle bruddene laget hans ga bort.

– Vi startet kampen veldig svakt og gjorde mange dumme feil. Vi ga dem fem-seks brudd, og det er akkurat det de er gode på å utnytte. Taktisk var det forferdelig dårlig, sa Nilsen til NTB.

Siden Rosenborg bare greide 1-1 hjemme mot Stabæk søndag, topper Brann fortsatt tabellen. Det skiller ett poeng ned til RBK, mens treer Molde er ytterligere fire poeng bak.

Neste helg reiser Molde sørover for å møte Stabæk på Nadderud. Den samme søndagskvelden tar Brann imot Sarpsborg.