Meny

Jakob og Henrik Ingebrigtsen tok gull og sølv på 5000-meteren i EM

Gull og sølv til brødrene Jakob og Henrik Ingebrigtsen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Andre gull til Jakob Ingebrigtsen på to dager. Storebror Henrik tar sølvet.

Fredag løp Jakob Ingebrigtsen inn til et sensasjonelt gull på 1500-meteren. 17-åringen ble med det den yngste gullvinneren på herresiden i et friidretts-EM noen gang.

Lørdag fulgte han opp med en ny oppvisning på 5000 meter. Unggutten kom alene til mål og kunne koste på seg å hilse til publikum før målstreken.

– Helt ærlig. Jeg er målløs. Dette er spinnvilt. Kjempestort, sa gullgutten da han ble intervjuet av stadionspeaker rett etter målgang.

– Dette blir nesten for dumt. Jeg tror dette er en drøm som går opp for både meg og Henrik, fortsatte Jakob da han kom til NRK.

Les også: Svensk avis om Jakob: – Fra en annen planet

Knuste alle

Storebror Henrik var full av adrenalin og gledet seg spesielt over måten brødrene knuste konkurrentene på.

– Når to stykker fra Sandnes havner på toppen av pallen. Hva skal vi si? Herregud, sa han – og fortsatte:

– Dette var ikke som duellen for to år siden, da noen millimeter avgjorde. I dag overbeviste vi. Vi spurtet ikke bare ned de andre, men vi sprang dem i senk. Vi er så på bølgelengde og i så god form begge to.

Fra sidelinjen fulgte en stolt pappa og trener Gjert det hele med et smil om munnen.

– Fantastisk. Henrik tar medalje i sitt fjerde mesterskap på rad. Det er drøyt. Jakob tar to gull i et seniormesterskap, fastslo han.

Les også: Sensasjonsgull på 1500 meter til Jakob Ingebrigtsen

Store forventninger

På tribunen satt mellomstebror Filip, som måtte stå over 5000-meteren på grunn av skade.

– Det kan ikke gjøres bedre. Det er så rått. Så lav fart var en gavepakke til begge to. De er i så god form at det kostet ingenting å følge. At begge får uttelling er så bra det kan få blitt, sa han til NRK.

Etter fredagens superløp mente både storebror Henrik og pappa Gjert at 17 år gamle Jakob var minst like god på 5000 meter. Det skapte naturlig nok forventninger foran lørdagens løp.

Gullvinneren fra 1500-meteren var samtidig gjennom et hektisk program i tidene etter fredagens triumf. Det var dermed knyttet stor spenning til i hvilken grad det tappet unggutten for krefter.

Unggutten så helt uanfektet ut.

Les også: Filip Ingebrigtsen dropper 5000 meter, trolig brist i ribbein

Topp form

Henrik Ingebrigtsen kom til lørdagens finale med Europas beste tid på 5000 meter. Den ble satt helt tilbake i april, og de siste løpene på distansene til storebror Ingebrigtsen var ikke av samme gode merke.

Lørdag viste han seg likevel fra sin beste side.

Etter målgang ventet en ellevill seiersrunde med det norske flagget på Olympiastadion i den tyske hovedstaden. På tribunen sto familie og venner og jublet brødrene fram.

Les også: Ingebrigtsen-rival trakk seg fra 5000-meteren

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært