Presset Tottenham vant premieren, Alli avgjorde

Tøffe tak mellom Newcastle og Tottenham i Premier League lørdag. Foto: Owen Humphreys, AP / NTB scanpix) Foto: NTB scanpix

Det gikk unna i Premier League-kampen mellom Newcastle og Tottenham lørdag. Tre mål kom i løpet av de første 18 minuttene på vei mot 2-1 til «Spurs».

Jan Vertonghen gjorde 0-1. Det måtte godkjennes som mål etter mållinjeteknologi. Så utlignet Joselu for vertene tre minutter senere.

Dele Alli sendte så Tottenham opp i 1-2. Han sendte ballen inn etter et herlig innlegg fra Serge Aurier. Så stoppet ketsjupeffekten resten av omgangen.

Newcastle var for fullt med i kampen. Tottenham ble presset i perioder av 2.-omgangen og så kjørt ut, men holdt unna.

Etter vel 84 minutter gikk en Newcastle-avslutning fra Salomon Rondo i tverrliggeren bak Hugo Lloris i Tottenham-målet. Ballen var borti et «Spurs»-bein på veien.

Ingen

Tottenham kjøpte ikke den eneste spiller i overgangsvinduet som stengte torsdag. Lørdag valgte manager Mauricio Pochettino å starte med Harry Kane. Spissen har et langt VM-sluttspill med mye spilletid i kroppen.

Kane var ikke særlig synlig lørdag, men han pådro seg gult kort etter pause.

Tottenham møter Fulham hjemme i neste runde. Newcastle spiller borte mot Cardiff.

Fredag vant Manchester United 2-1 over Leicester i ligaåpningen.