Kristiansen: – Vibeke var en lagspiller som passet på alle

Vibeke Skofterud gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag. Pyntet kiste i kirken før seremonien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Vibeke Skofterud gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag. Pyntet kiste i kirken før seremonien. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tidligere landslagstrener Egil Kristiansen minnes Vibeke Skofterud med stor glede. Han trekker fram det smittende humøret og selvironien hun hadde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skofterud omkom i en alder av bare 38 år i slutten av juli. Det skjedde etter en ulykke med vannscooter. Hun var i en årrekke en del av kvinnelandslaget, der hun ga seg i 2014.

– Hun var en lagspiller som passet på alle andre. Vibeke hadde også sine ting å slite med, men som regel var det veldig mye godt humør, en gladjente. Hun brukte selvironi på en helt spesiell måte. Som idrettsutøver fikk hun være med på mye, sa Kristiansen til NTB før Skofteruds begravelse i Eidsberg kirke.

– Dette er en tragedie. Hva annet kan man si? Hun gikk bort så altfor tidlig.

Oslo-minner

Skofterud vant tre mesterskapsgull i stafett for Norge (OL i 2010, og VM i 2005 og 2011). Tidligere langrennssjef Åge Skinstad minnes særlig bildene av en sprudlende gladjente fra Oslo-VM i 2011.

– Det var tre like viktige gull, men jeg husker spesielt de to gullene i 2010 og 2011, og kanskje særlig 2011 i Oslo med premieutdeling i Spikersuppa. Der tok hun alle scener som hun ville, sier Skinstad til NTB.

Spesiell

Han skjønte tidlig at Skofterud hadde noe særegent ved seg.

– Mine erfaringer med henne er først og fremst som skiløper. Allerede helt fra 16-årsalderen så jeg at hun var veldig spesiell. Da var hun junior og konkurrerte med en jeg trente. Etter hvert ble hun løper da jeg var kommentator, og hun var veldig morsom å få i mixed zone.

Skinstad var Skofteruds sjef da han ble sportssjef i skiforbundet i 2006. I vinter jobbet han sammen med henne for Eurosport under OL i Sør-Korea.

– Jeg har bare gode minner, senest fra OL i Pyeongchang. Der jobbet vi sammen i tre uker. Det var veldig spesielt, sier Skinstad.

Personvernpolicy