Roth til EM-semifinale på tid, Einan ble slått ut

Thomas Roth, Ullensaker/Kisa IL i aksjon på 800 meter under EM i friidrett på Berlin på Olympiastadion. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
Thomas Roth, Ullensaker/Kisa IL i aksjon på 800 meter under EM i friidrett på Berlin på Olympiastadion. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Thomas Roth sprakk på oppløpet, men tok seg videre til EM-semifinale på 800 meter. Markus Einan åpnet forrykende, men klarte ikke avansere fra kvalifiseringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Roth og Einan var Norges håp under kvalifiseringen på 800 meter i Berlin torsdag.

I andre kvalifiseringsheat var Roth først ut på oppløpet etter en fin og billig reise. På de siste meterne sa det likevel stopp, og tre andre utøvere snek seg foran før målstreken. Nordmannen var avhengig av at tiden hans var god nok, og 1.46,70 var best av de fire som tok seg videre på tid.

– Det var bra fart hele veien. Jeg følte jeg hadde bra posisjon. Det ble kanskje noe hardt mellom 500 og 600 meter. På grunn av det ble det lite igjen på slutten, sa Roth til NRK.

– Det var en god tid, la han til.

Roth var i EM-finale i Helsingfors i 2012.

Einan mesterskapsdebuterte og satte standarden i tet i sitt heat, men klarte ikke henge med konkurrentene på slutten. Han falt gjennom og ble sistemann i sitt heat med 1.48,55. Det holdt ikke til avansement. Han måtte ha satt personlig rekord med seks tideler for å ha tatt seg videre.

– Jeg kunne tatt sjansen og ligget bak, men det var et sterkt felt, og kun tre gikk direkte videre, så jeg satte høy fart og tenkte at jeg bare måtte prøve. Jeg kommer sterkere tilbake, sa Einan til NRK.

Semifinalen på 800 meter i Berlin er fredag kveld. Finalen løpes lørdag.