Odd Herakles jakter verdensrekord

Odd Herakles og kusk Adrian Solberg Akselsen reiser til Åby Travbane utenfor Göteborg lørdag i et realt forsøk på å sette ny verdensrekord. Arkivfoto. Foto: Morten Skifjeld / Hesteguiden / NTB scanpix
Odd Herakles og kusk Adrian Solberg Akselsen reiser til Åby Travbane utenfor Göteborg lørdag i et realt forsøk på å sette ny verdensrekord. Arkivfoto. Foto: Morten Skifjeld / Hesteguiden / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag skal Norges beste kaldblodstraver Odd Herakles prøve seg mot verdensrekorden til Järvsöfaks. – Han kan greie det, sier kusk Adrian Akselsen Solberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rekordløpet til Järvsöfaks er et stykke tilbake i tid, til Gävle i 2005. Tiden var 1.17,9.

– Det har gått 13 år siden bragden, nå er det på tide å gjøre et realt forsøk. Odd Herakles har alt som må til. Fart, styrke og form, sier Akselsen til Equus.

Landets beste kaldblodstraver trenes av Lars O. Romtveit i Horten.

– Jeg har hatt rekordforsøket på Åby i tankene over tid. Odd Herakles er nettopp ferdig med avlssesongen, det har gitt et puff i formen. Videre er treningene lagt om med korte kjappe intervaller, alt for at hesten skal yte maksimalt, understreker Romtveit.

– Men, til sjuende og sist er det hestens dagsform som avgjør, påpeker han.

Nordmann står bak

Nordmannen Jon Walter Pedersen står bak rekordforsøket på banen utenfor Göteborg. Han er sportssjef på arenaen og kan lokke med hele 200.000 svenske kroner til vinneren, og ytterligere 100.000 kroner i bonus om Odd Herakles, eller en av de fem øvrige deltakerne i feltet, noterer seg en tid under gjeldende rekord: 1.17.9.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– For vår del er det stort å få kaldblodseliten tilbake til Göteborg, i tidligere tider hadde Åby mange store løp for rasen, forteller Pedersen, som er fra Fredrikstad.

– Lørdag kan bli en gledens dag, jeg har faktisk tro på en ny verdensrekord, bare det ikke blir regn, og om varmen holder seg.

Lørdagens rekordforsøk, 1640 meter med bilstart:

1) Odd Herakles, Adrian Solberg Akselsen (Norge)

2) Månprinsen A.M., Gunnar Melander (Sverige)

3) Lome Brage, Erik Adielsson (Norsk hest, men trent i Sverige)

4) Kleppe Slauren, Kjetil Djøseland (Norge)

5) Odin Tabac, Oskar J. Andersson (Sverige)

6) Lex Lodney, Björn Goop (Norge, svensk kusk)