Quarcoo jumbo i EM-semi

Jonathan Quarcoo (FIK Orion) under kvalifiseringen på 200 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Jonathan Quarcoo (FIK Orion) under kvalifiseringen på 200 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin onsdag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jonathan Quarcoo kom så vidt med til semifinale på 200-meteren i friidretts-EM onsdag. Der var det slutt for nordmannen med tiden 21,07.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Quarcoo var helt uten mulighet til å blande seg inn i kampen om finalebillett. Han ble sist i sin semifinale fra ugunstige bane én.

- Det var sykt gøy å løpe. Jeg skulle løpt litt fortere, men jeg tar med meg dette, sa han til NRK.

Elverumsingen hadde ikke helt dagen og noterte seg for fjerdeplass i sitt heat med 20,77 tidlig onsdag. Det er åtte hundredeler bak sesongbeste. Hans personlige rekord er 20,39.

– Dette var ikke det jeg håpet på. Det er vanskelig å si om det er kroppen som spiller på lag eller ikke. Jeg følte meg litt daff, men man blir jo det i varmen. Det har føltes bra i ukene før, og jeg tror egentlig at ting er som de skal, sa Quarcoo til NTB før det siste kvalifiseringsheatet.

Quarcoo måtte basere seg på å gå videre på tid, men måtte vente helt til siste forsøksheat før plassen i semifinalen var i boks. Nordmannen hadde nest best tid av dem som ikke gikk direkte videre fra hvert heat, og klarte dermed akkurat å ta seg videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Før start følte Quarcoo seg optimistisk og følte at han hadde mer inne enn det han har fått vist hittil i år. Han hadde i hvert fall ventet at det skulle bli sesongbeste.

Etter at det siste kvalifiseringsheatet fikk 21-åringen seg en liten gave da tiden hans likevel holdt til avansement.

Quarcoo fikk det tøft også i semifinalen på 100 meter. 10,45 var ikke godt nok til å sikre finaleplass for 21-åringen.

EM i Berlin er Quarcoos andre mesterskap på seniornivå. Han var med under VM i London sist år også.