EM-gullkandidat Grøvdal: – Irriterende å ikke få det ut

Karoline Bjerkeli Grøvdal ser fram til EM i Berlin. Der er hun et av flere norske gullhåp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Karoline Bjerkeli Grøvdal ser fram til EM i Berlin. Der er hun et av flere norske gullhåp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Karoline Bjerkeli Grøvdal hadde stang ut i sine to første løp på 3000 meter hinder denne sesongen, men løp seg til favorittstempel i Monaco kort tid før EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Grøvdal byttet satsingsøvelse til 3000 meter hinder på tampen av forrige sesong etter et monsterløp under NM. I sommer har øvelsen imidlertid gitt Grøvdal hodepine.

På Bislett fikk hun løpet amputert på grunn av en arrangørtabbe, mens hun i Paris hadde en form som ikke var hundre prosent.

Løpet i Monaco i slutten av juli ble redningen. 9.18,36 var årsbeste med ti sekunder for henne personlig, samt årsbeste i Europa.

– Det var veldig viktig for meg. Jeg løp to løp på Bislett og i Paris som var stang ut. Jeg hadde ikke helt kontroll på hinderløpet, og begynte å tvile og det gikk utover selvtilliten. Derfor var det deilig å få det til. Jeg hadde en annen sprut i beina. Da vet jeg at det er der jeg skal være. Formen har vært bra, så det har vært irriterende å ikke få det ut på hinder, sier Grøvdal til NTB og legger til:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hinderdistansen er en litt spesiell distanse. Det går ikke bare på teknikk og form. I tillegg har jeg ikke løpt distansen på ti år. Å springe i felt og den tilpasningen inn og ut, jeg har trengt de tre løpene jeg har hatt. Uansett om jeg ikke har vært fornøyd med de to første, så har jeg trengt den erfaringen med å løpe i felt.

Tvilte

Grøvdal innrømmer at bomløpene fikk henne til å tvile på om hun hadde valgt riktig distanse etter å ha holdt seg til 5000 og 10.000 meter tidligere.

– Etter Paris var jeg langt nede. Da var det lett å tenke at jeg burde gjort det annerledes. Men jeg evaluerte med treneren og fant ut at det ikke var hinder som var problemet. Jeg var sliten i kroppen, så det ble en kort og umiddelbar tanke. Jeg fikk en opptur i Monaco og synes det er gøy. Jeg vet jeg har bra potensial, men det er en langvarig prosess.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med årsbeste i Europa har Grøvdal løpt seg inn i medaljediskusjonen før EM i Berlin.

– Noen sier gullhåp, jeg sier medaljehåp. Alle løp lever sitt eget liv. Jeg er fornøyd med å ta medalje. Det er mange som kan ta medalje i EM. Lista er høy. Det er bra med medalje og ikke bare gull. Det er uansett et tegn på at jeg har gjort det bedre, forklarer Tjalve-løperen.

Vurderte dobbel

Grøvdal tok bronse under EM i Amsterdam i 2016, men det var på 10.000 meter.

– Det er ny distanse, men jeg håper at jeg får full klaff med form og dagen og alt. Da kan det bli gøy.

Grøvdal vurderte i det lengste om hun kunne løpe både 3000 meter hinder og 5000 meter under mesterskapet i Berlin. Da EM-troppen ble presentert tirsdag var hun påmeldt på begge distanser.

– Jeg er påmeldt på begge distanser, men jeg har ikke tatt avgjørelsen om jeg løper 5000 meter ennå, sa Grøvdal etter uttaket.

Kun få timer senere ble håpet om en dobbel knust. En programendring gjør at finalen på 3000 meter hinder er satt opp 40 minutter etter 5000-meterfinalen. Dermed må Grøvdal konsentrere seg om den ene finalen.

Grøvdals medaljesjanse kommer på avslutningsdagen i Berlin søndag 12. august.