Johaug slo sin egen Lysebotn Opp-rekord

Therese Johaug slo Charlotte Kalla i Lysebotn Opp. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Therese Johaug slo Charlotte Kalla i Lysebotn Opp. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Therese Johaug knuste konkurrentene i sitt første FIS-renn siden dopingdommen. 30-åringen slo Charlotte Kalla med 1.47 minutter og forbedret sin egen rekord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johaug brukte 31.46,3 minutter på det 7,5 kilometer lange motbakkeløpet Lysebotn Opp.

Jeg var uheldig i starten og brakk staven. Men jeg tror det gikk en …. i meg. Og da jeg fikk luke tenkte jeg at det bare var å kjøre på, sa Johaug til arrangøren, ifølge VG.

Tiden var over et halvt minutt raskere enn rekorden hun selv satte i 2012.

2017-vinneren Charlotte Kalla ble nummer to, 1.47 minutter bak Johaug, mens Kallas lagvenninne Ebba Andersson kom på tredjeplass. Ragnhild Haga ble nest beste norske som nummer fire, 2.21 bak vinneren.

Johaug har returnert til konkurranse etter dopingutestengelsen som holdt henne utenfor skisporet forrige sesong. Lysebotn Opp var hennes første FIS-konkurranse i comebacket.

Langrennsesset fikk påvist en strekkskade i ryggen i innledningen til sommeren, men har trent smertefritt i noen uker i høyden i Aspen før avreise til Blinkfestivalen.

– Det har gått fint. Ryggen gikk seg til veldig fort, så hun er frisk, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB før rennene startet.

Blinkfestivalen varer til og med lørdag.