FA vil forlenge kontrakten med Southgate

Englands landslagstrener Gareth Southgate, her under tapet for Belgia i bronsefinalen i VM, er så populær at han har fått en undergrunnsstasjon i London oppkalt etter seg. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix
Englands landslagstrener Gareth Southgate, her under tapet for Belgia i bronsefinalen i VM, er så populær at han har fått en undergrunnsstasjon i London oppkalt etter seg. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det engelske fotballforbundet ønsker å forlenge kontrakten med sin populære manager Gareth Southgate, som allerede har bundet seg til etter fotball-EM i 2020.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Southgate, som allerede før VM var en populær skikkelse på balløya, har fått mye av æren for Englands imponerende mesterskap, der laget nådde sin første semifinale på 28 år.

47-åringen overtok landslaget på en fireårskontrakt etter sparkingen av Sam Allardyce i 2016. Det er derfor bestemt at han også skal lede laget i EM om to år. Likevel er fotballforbundet allerede i gang med en forlengelse av kontrakten.

– Gareth har vært strålende. Vi håper han kan bli hos oss også etter 2020. Jeg tror begge parter ønsker det, men han er på ferie nå, så vi får snakke om det når han kommer tilbake, sier FA-sjef Martin Glenn.

I slutten av juli ble Southgate som en av elleve nominert til prisen for årets trener i verden. Det internasjonale fotballforbundet har kommet fram til nominasjonene basert på prestasjoner mellom 3. juli 2017 og 15. juli 2018.

Før England-jobben har han blant vært manager for Middlesbrough og Englands U21-lag.