Northug står over Blinkfestivalen

Petter Northug står over Blinkfestivalen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Petter Northug står over Blinkfestivalen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Petter Northug kjenner seg ikke i form til å konkurrere og velger å stå over Blinkfestivalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Petter har de siste dagene vært lav på energi og kjenner seg ikke i form til å konkurrere, sier landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding.

– I samråd med Petter har jeg derfor tatt beslutningen om at han ikke går Blink, noe vi begge synes er svært beklagelig for arrangøren, men hensynet til helsetilstand må dessverre prioriteres.

Northug brukte julimåned i Spania sammen med familien.

– Petter har trent veldig bra over en god periode, men slik situasjonen er nå har vi ikke «råd til» å ta noen sjanser med tanke på den kommende skisesongen, sier Monsen og viser også til neste ukes treningssamling i Steinkjer hvor Northug skal være med.

Petter Skinstad, TV2s langrennsekspert, ser ingen dramatikk i dette.

– Dette anser jeg som rimelig udramatisk. I fjor våknet han vel syk etter å ha gått langløpet i Blink, og nå velger han heller å trene hjemme. Meg bekjent har Petter trent bra i sommer, uten å trene seg helt i senk, og slik sett er det smart å bli hjemme nå i helga.

– Selvsagt er dette kjedelig for både arrangøren og publikum, men til syvende og sist tror jeg alle er mest opptatt av at Northug går fort på ski til vinteren, sier han til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært