Drama før presidentvalget i uruguayansk fotball

Wilmar Valdez har trukket seg fra jobben dagen før han skulle stilt til gjenvalg som fotballpresident i Uruguay.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skjer etter at tilsynelatende kompromitterende lydopptak av 53-åringen er blitt lekket til utvalgte personer.

En av Valdez' argeste utfordrere om presidentskapet i Uruguays fotballforbund (AUF), Arturo Del Campo, sier han har hørt lydopptakene, og han mener de kan svekke Wilmars rykte noe.

Innholdet i lydopptakene er ikke offentlig kjent, men det skal dreie seg om uheldige kommentarer fra Valdez i retning idrettsledere, et regjeringsmedlem, sportsjournalister og fotballtilhengere.

Selv mener han at lydopptakene ikke har noe med hans avgang å gjøre.

– Denne beslutningen er tatt utelukkende på bakgrunn av familie og personlige årsaker som ikke har noe med det pågående valget å gjøre, hevder Valdez.

– Jeg vil understreke at jeg ikke har vært under press, trusler eller utpressing i det jeg fattet denne beslutningen, fortsetter han.

Etter Valdez' avgang gjenstår bare to kandidater til å bli Uruguays nye fotballpresident: Del Campo og den omstridte finansmannen Eduardo Abulafia.

Sistnevnte anklages til å ha for tette bånd til agenten Francisco Casal. Casals selskap representerer de fleste uruguayanske fotballspillere og eier også TV-rettighetene til den uruguayanske fotballigaen i hjemlandet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært